Telegram запустив платформу для ігор на основі HTML5 всередині месенджера


Користувач може вибрати гру в чаті за допомогою ботів, які їх поширюють – наприклад, @gamee (від однойменної ігрової студії) або @Gamebot. Після введення назви бота Telegram запропонує запустити будь-яку гру. Потім, після вибору потрібної гри, в чаті з’явиться повідомлення про її запуск, саме в момент запуску програми на окремій сторінці. На старті проекту користувачам доступно близько 30 ігор.

Користувач може грати як одноосібно, так і з друзями. За підсумками гри додаток покаже загальний рахунок. Запустити гру також можна і в бесіді з ботом, який поширює гру.

У Telegram відзначили, що гру для месенджера може створити будь-який розробник за допомогою спеціального API. Компанія також опублікувала інструкції для розробників. «Не дивлячись на те, що перші версії виглядають досить просто, цю платформу можна використовувати для чого завгодно – від простих аркад і пазлів до 3D-шутерів і MMORPG», – йдеться в повідомленні команди сервісу.

Згідно з правилами для творців ігор (доступні в боті Botfather), розробники не можуть вставляти в такі додатки рекламу і зовнішні посилання, а також заклики заплатити за гру. Крім того, їм заборонено збирати cookie-файли та іншу інформацію від користувачів для спаму або передачі третім особам. При цьому можливості монетизації компанія пообіцяла анонсувати пізніше.

Ігрові сервіси створені на технології HTML5 і завантажуються у вбудованому браузері. Ігри працюють на iPhone (починаючи з версії 4) і пристроях під управлінням Android 4.4 (і вище), при цьому не займаючи додаткового місця в пам’яті смартфона.

Ігри будуть доступні в Telegram версії 3.13 і вище.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA