“Тригери” для підвищення ефективності мобільного додатку


Як підвищити продажі всередині мобільного додатку, покращити емоційних зв’язок з користувачами, підвищити частоту використання додатку тощо? Фахівці виділяють ряд психологічних прийомів – так званих “тригерів”, що дозволяють успішно спрямовувати поведінку користувача у потрібному авторам додатків напрямків.

Тригер часу

Основна мета цього тригера – змусити користувачів робити внутрішні покупки в додатках. Він працює на страху запізнення. «Встигніть купити 100 кристалів за ціною 80 до кінця дня» або «Зробіть замовлення до завершення тижня і отримаєте 100 бонусних балів». Для посилення дії такого тригера можна розмістити у повідомленні зворотний відлік часу.

Додаткові продажі

Мета такого тритеру – підштовхнути до покупок користувачів безкоштовної версії додатку та збільшити виручку з користувачів платної версії. Це класична схема – «3 за ціною 2». Вона працює на принципі вигоди для покупця, або просто жадібності. Наприклад, запропонуйте користувачеві купити зброю і обладунки в комплекті і дайте в подарунок ще який-небудь корисний бонус. В результаті на вас чекатимуть підвищення продажів і додатковий прибуток. Такий тригер застосовується навіть в App Store – користувачам пропонуються комплекти додатків зі знижкою. Крім збільшення доходу, цей тригер дозволяє при необхідності продавати непопулярні додатки.

Знижки та вигідні пропозиції

Їх головна мета – залучення покупців, які прагнуть  більшої вигоди і хочуть заощадити. Головна рушійна сила цього тригера – жадібність. В результаті нелояльні користувачі починають справно платити, радіючи своїй економії, а ви збільшуєте виручку. Як відомо, перекреслена стара ціна і більш низька нова змушують користувачів активніше робити покупки, інколи навіть зовсім непотрібні.
Такий тригер відмінно підійде практично для будь-яких цілей: і для внутрішньої ігрової валюти, і для справжніх товарів і послуг у відповідних додатках.

Змагання

Мета цього тригера – підвищення активності користувача в додатку і / або додаткові витрати на IAP (in-app purchase). Він працює на бажанні користувачів потішити своє марнославство. Таку механіку можна зустріти в переважній більшості ігор – рейтинги кращих геймерів. Намагаючись потрапити у верхню частину списку, деякі користувачі годинами сидять в додатку і витрачають величезні гроші на внутрішні покупки. Все заради слави. Цей тригер також буде доречний і в деяких неігрових продуктах.

Тригери в дизайні

Мета може бути будь-якою – від запрошення в багатокористувацький режим гри до здійснення внутрішніх покупок. Механіка заснована на залученні уваги – погляд завжди чіпляється за привабливі та незвичайні деталі. В результаті ви отримаєте більше кліків по потрібних елементах. Для цього в оформленні інтерфейсу можна використовувати найрізноманітніші прийоми: від яскравих кнопок і стрілок до складної анімації. Подібні деталі чудово акцентують увагу на ключових елементах: наприклад, на транзакційних і соціальних кнопках.

Підписка замість разових покупок

Як змусити людей відразу витрачати великі суми замість разових дрібних покупок? Запропонуйте їм підписку. Багато людей за своєю природою ліниві. Саме ця якість і допомагає даному триггеру працювати. У підсумку ви отримуєте відразу великі транзакції, замість того щоб чекати багато дрібних.
Яскравий приклад – навчальні програми. Пройшовши один, два або три уроки, багато користувачів втрачають інтерес і просто кидають навчання. В глибині душі вони навіть можуть докоряти собі за це. Тому дайте їм можливість мотивувати себе, до можливості купувати нові уроки додайте підписку на півроку або рік. Така механіка не з усіма, але працює і приносить плоди у вигляді додаткової виручки. Навіть якщо користувачі все одно кинуть навчання, ви отримаєте прибуток. Ця модель вже давно успішно працює в офлайні, наприклад, з абонементами в фітнес-клуби.

Торг

Якщо користувач категорично не хоче платити (а таких за статистикою більшість), просто запропонуйте йому замість транзакції виконати будь-які дії. В цьому випадку спрацьовує спрага чогось безкоштовного. Ви розширюєте функціонал додатка або даєте додаткові можливості, а користувачі натомість роблять що завгодно: заповнюють анкету своїми даними, починають активніше взаємодіяти з іншими користувачами, дають доступ до свого контакт-листу, роблять перепис в соціальних мережах і т.д. Така механіка активно застосовується в дейтинг-індустрії.

Висновки

Тригери можна застосовувати окремо або в комплексі – наприклад, додаткові продажі у комплекті з часовими обмеженням. Грамотно їх застосувавши, можна не тільки значно збільшити виручку від продукту і утримати гравців в додатку, а й досягти багатьох інших цілей.

За матеріалами сайту: https://appintop.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA