10 нових функцій Facebook, про які необхідно знати кожному маркетологу

Навздогін гучній конференції F8 слід проаналізувати 10 нових функцій Facebook, і спробувати зрозуміти, чим вони можуть бути корисні бізнесові та маркетологам.

1. Messenger Platform

Боти (або «віртуальні асистенти») нададуть компаніям можливість спілкуватися з клієнтами у новий спосіб, починаючи з автоматичних підписок і закінчуючи персоналізованими діалогами з електронним гаманцем. «Я гарантую, що ви витратите на це більше грошей, ніж хочете, – пожартував віце-президент з управління продуктом Девід Маркус. – Це викликає залежність».


Що це означає для маркетологів

Боти Messenger відкриють абсолютно новий спосіб зв’язку компаній та брендів зі своїми клієнтами за допомогою ресурсів, які раніше було неможливо уявити. Вони абсолютно змінять те, як ми взаємодіємо з соціальними медіа. А з огляду на той факт, що нещодавно аудиторія Messenger досягла 900 млн. щомісячних користувачів (і ця цифра продовжує зростати), незабаром ми своїми очима побачимо масовий перехід від «публічних» соціальних медіа до «приватних».

2. Live API

Ні для кого не є секретом, що ще до конференції Facebook особливо акцентував увагу на важливості відео в соціальних медіа, що, укупі зі спробою компанії створити захоплюючий користувацький досвід в цій сфері, змусило розробників зустріти анонс Facebook Live API з відкритими обіймами.

Live API пропонує розробникам і видавцям «спосіб об’єднання їх зусиль для створення захоплюючого та інтерактивного лайв-відео в Facebook». Іншими словами, компанії тепер можуть проводити прямі трансляції в Facebook з різних пристроїв і з різними настройками, що виводить лайв-відео на абсолютно новий рівень.


Що це означає для маркетологів

Кількість переглядів і рівень залучення відео в Facebook поза конкуренцією. У січні 2016 року Марк Цукерберг заявив, що користувачі щодня переглядають більше 100 млн годин відео в Facebook, і кількість часу збільшується щодня. Маркетологи можуть бути впевнені, що з часом Live-відео стануть пріоритетними в алгоритмі Facebook. Ми також можемо очікувати кілька класних штучок від нового API. Перші користувачі могли вести трансляції тільки зі смартфонів, тепер же можливості брендів дійсно безмежні. Компанії, які схопляться за цей тренд раніше інших і знайдуть нові і цікаві способи «вийти в прямий ефір», опиняться угорі всіх новинних стрічок.

3. Video Discovery

Зовсім незадовго до F8 Facebook запустив новий пошуковик для відео на мобільних пристроях, спростивши користувачам доступ до кращих відео, а також відео їхніх друзів і сім’ї. Компанія також інтегрувала Live-відео у вкладку Facebook Пошук, щоб користувачі отримали можливість дивитися Live-відео в контексті актуальних новин і тем.

Очевидно, потрібен якийсь поштовх, щоб стати лідером у відкритті і розподілі контенту, а не просто каналом, в якому користувачі час від часу натикаються на класний контент. Відео дає користувачам можливість отримати доступ до цього автентичного контенту за допомогою простих у використанні інструментів для пошуку відео і рекомендації його друзям.

Що це означає для маркетологів

Стати лідером в сфері контенту і залучення до нього користувачів є не єдиною метою Facebook, компанія також хоче, щоб користувачі більше ділилися відеоконтентом. Facebook бореться зі зменшенням «органічних» публікацій: через те, що користувачі все частіше діляться новинами і статтями, вони майже нічого не розповідають про себе і своє життя. Маркетологи можуть очікувати, що в найближчому майбутньому, з подальшим розвитком сервісу Facebook Live, частина користувачів повернеться в соцмережу зі Snapchat, найшвидше зростаючою платформи для відео на даний момент. Маркетологам слід почати експериментувати з можливостями Facebook Live якомога швидше.

4. Profile Kit Expression

У 2015 році Facebook запустив відео профілю тривалістю до 7 секунд, яке користувачі могли знімати або завантажувати в Facebook. Відео профілю розташовується у верхній частині сторінки так само, як і фотографія профілю.

Поки в закритій беті Profile Kit Expression підтримує додатків 6: Бумеранг від Instagram, Lollicam, BeautyPlus, Cinemagraph Pro від Flixel, MSQRD і Vine.

Що це означає для маркетологів

Профіль Expression Kit стане чудовою нагодою для бізнесу «оживити» профіль компанії і показати свою індивідуальність. Цей інструмент є автентичним способом зв’язку з клієнтами компанії. Ті, хто вдало ним скористаються, зможуть виділитися посеред інших компаній. Додатки, інтегровані з Profile Kit Expression, дозволять користувачам завантажувати відео в профіль у декілька кліків. А розробникам цих додатків залишиться лише порадіти такій рекламі.

5. Віртуальна реальність

Одним з анонсів, що очікувалися з великим нетерпінням, була презентація камери “360 градусів” для зйомок матеріалів віртуальної реальності на професійному рівні. Апарат містить 17 камер, а його збірка коштує $30 000.

Що стосується менш масштабних пристроїв віртуальної реальності, технічний директор Facebook Майк Шрепфер продемонстрував Oculus Rift. Facebook називає цю технологію «соціальною віртуальною реальністю», що поєднує двох та більше людей у ​​віртуальному світі. «Дистанція більше не буде впливати на те, з ким ви проводите час», – пояснив глава Oculus Rift Ясер Шейх.


Що це означає для маркетологів

Віртуальна реальність все ще є обмеженим сегментом ринку. Технологія досить дорога і вимагає потужних комп’ютерів, щоб створювати і керувати масивним 360-градусний відео, тому зараз цей тренд доступний компаніям лише з великим бюджетом. Маркетологам необхідно стежити за розвитком персональних VR пристроїв і технологій. Створення 360-градусних відео є пріоритетом для багатьох компаній, тому можна сміливо очікувати на появу більш доступних і зручних девайсів у найближчому часі.

6. Quote sharing

Ви коли-небудь стикалися з труднощами, коли намагалися поділитися певною цитатою зі статті або книги на мобільному пристрої? Новий інструмент від Facebook “Цитата” створений для того, щоб максимально полегшити користувачам обмін цитатами. За допомогою нього ви також зможете дописувати свої ідеї або коментарі до цитати перед її публікацією в Facebook. “Цитата” для Facebook – це ще одна нагода підкреслити, наскільки компанії важливий досвід користувача на мобільних пристроях.


Що це означає для маркетологів

У видавців тепер з’явиться доступ до інструмента, який дозволить їм встановити кнопку «Поділитися цитатою» прямо на своїх сторінках і в своїх додатках, що послужить мотивацією для читачів частіше ділитися контентом просто через те, що це набагато зручніше. Це проста функція, яка при цьому є абсолютно новим способом для людей «виловити» їх улюблені уривки з текстів і опублікувати їх в Facebook, що, безсумнівно, приведе більше трафіку видавцеві.

7. Кнопка “Зберегти”

Уявіть функції сервісу Pocket, вбудовані у Facebook. Кнопка «Зберегти» дозволяє користувачем поміщати цікаві їм статті, відео або продукти, знайдені в інтернеті, в приватну папку в Facebook.

Як і при використанні інших платформ зі схожими функціями користувачі можуть отримати доступ до збереженому контенту з будь-якого пристрою. Тих, хто скористається новою функцією, приємно здивує зручність її використання.


Що це означає для маркетологів

Хоча ця технологія не є революційною, вона все одно дуже корисна: маркетологи можуть застосовувати її для відстеження залучення, по переходам у посиланнях і успіху публікації. Беручи до уваги швидкий розвиток сервісу “Миттєві статті”, буде цікаво побачити інтегровану аналітику по публікаціях. Компанії, які відстежують кількість збережених статей, отримають можливість зрозуміти, який контент подобається аудиторії. Це допоможе маркетологам розробити стратегію і сформулювати ідеї для контенту на майбутнє.

8. Account Kit

Account Kit допомагає розробникам нарощувати аудиторію своїх додатків або веб-сайтів, надавши користувачам вибір при реєстрації: зареєструватися за допомогою номера телефону або адреси електронної пошти. При цьому користувачам не потрібні паролі.


Що це означає для маркетологів

Люди можуть використовувати Account Kit, не розкриваючи жодної інформації з профілю Facebook, їм навіть не потрібний акаунт соцмережі. Позбувшись від непотрібних умов реєстрації, маркетологи зможуть збільшити кількість реєстрацій і розширити аудиторію свого сервісу. У Account Kit вже є одна історія успіху: в Saavn, додатку для музики, протягом перших двох місяців після інтеграції додатка з сервісом понад півмільйона користувачів зареєструвалися за допомогою номера телефону, а щоденні реєстрації зросли на 33%.

9. “Миттєві статті”

Хоча сервіс представили ще в травні 2015 року, основна частина видавців отримала до нього доступ тільки на конференції F8. “Миттєві статті” істотно підвищують якість user experience: за допомогою цього сервісу статті завантажуються в 10 разів швидше, ніж звичайні онлайн-статті. Facebook заявляє, що завантаження деяких миттєвих статей займає всього 8 секунд. Сервіс “Миттєві статті” має різні інтерактивні функції: наприклад, відео, що самостійно включаються, або можливістю зміни масштабу в один дотик.


Що це означає для маркетологів

Миттєві Статті є чудовим способом для охоплення великої кількості користувачів і підвищення рівня залучення. Статистика, представлена ​​Facebook, виглядає інспіруючою:

· Миттєві статті отримують на 20% більше кліків, ніж стандартні статті в новинній стрічці.

· Можливість того, що, клікнувши на статтю, користувач закриє її до прочитання, нижче на 70%.

· Миттєвими статтями діляться на 30% більше.

10. Crossposted video

Щоб спростити публікацію відео, Facebook запустив новий інструмент для зручного кросспостінгу відео у всіх акаунтах, керованих одним менеджером. Власник сторінки може дозволити іншим акаунтам використовувати відео і створювати нові пости з ним, не завантажуючи його повторно.


Що це означає для маркетологів

Протягом останніх декількох років відеоконтент на Facebook набув особливої важливості. Багато брендів використовують декілька сторінок для залучення різних аудиторій, на яких використовуються одні й ті самі відеоролики. Ця функція спростить процес розміщення відеоконтенту і збір статистики по відеоматеріалах.

За матеріаламаи сайту: http://www.seonews.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA