Telegram-бот iGov швидко знайде будь-яку українську компанію


В українській інтернет-спільноті триває ажіотаж навколо ботів, чому помітно сприяє рух України в бік opendata. Співзасновник дніпропетровської компанії 908 Олексій Іванкін розробив нового бота для месенджера Telegram, який дійсно стане в пригоді українським підприємцям. Бот iGov допоможе знайти будь-яку українську компанію за назвою, кодом ЗКПО або іменем директора і буде повідомляти про зміни в тих компаніях, на які підписаний користувач – наприклад, якщо у компанії зміниться адреса або директор.

Інформацію бот черпає з відкритої бази юросіб і фізосіб Мін’юсту, яку відомство опублікувало на data.gov. У порівнянні з функціоналом на єдиному порталі відкритих даних, бот Іванкіна зручний безпосередньо пошуком – на data.gov можна лише завантажити таблицю з усіма даними цілком, після чого користуватися нею як жовтими сторінками в цифровому вигляді.

Оновлювати дані в iGov він обіцяє раз на тиждень. «На жаль, для українських рейдерів один тиждень – це нескінченність, за яку вони зможуть встигнути змінити не лише директора і адресу, а й засновників компанії. Сподіваюся, що в набір даних від міністерства юстиції будуть додані засновники, а база буде оновлюватися щодня», – написав автор бота в Facebook.

Встановити бота можна за посиланням. Щоб знайти потрібну компанію, назву компанії або ім’я директора боту потрібно задавати українською мовою.
За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA