Український енергозберігаючий стартап Ecois.me


Ecois.me – один із найбільш багатообіцяючих українських хардверних проектів, який заслужено можна вважати центром «розумного житла» майбутнього.

У команді стартапу задіяно усього вісім осіб. СЕО проекту – Іван Пасічник, троє співзасновників – Назар Мокринський, Олександр Дятлов і Антон Дятлов.
Ecois.me – це система домашнього енергоменеджменту, яка підключається в електричному щитку до кабелю електроживлення і вимірює споживання електроенергії в оселі. Усі дані про енерговитрати вносяться в детальну аналітику, яка допомагає відстежити перевитрати і побачити можливості для економії.

Допомогою push-повідомлень на смартфон система підказує користувачеві, коли йому краще запустити пральну машину, щоб заощадити на пранні, або що він забув вимкнути праску. Також в Ecois.me передбачена функція інтеграції з інтернетом речей, яка дозволяє управляти підключеними електроприладами віддалено.

«Ранні пташки» можуть отримати Ecois.me зі знижкою $50 від ціни в $149 за попереднім замовленням. На масовому ринку такий пристрій буде коштувати $199 за однофазний сенсор. Найдорожчий гаджет за попереднім замовленням обійдеться в $469 – він укладений в чорний корпус і доступний в обмеженій кількості.
На відміну від «колег по цеху», таких як Petcube і Concepter, які виробляють свої гаджети на китайських потужностях, системи домашнього енергоменеджменту Ecois.me будуть робити в Польщі. Керівник стартапу так пояснив своє рішення щодо вибору місця дислокації виробничих потужностей: «Перш ніж запускати кампанію, ми підрахували виробничі витрати, і виявили, що при серії до 2000 штук робити пристрої в Польщі вигідніше, ніж у Китаї. У Польщі ціни вищі, але, враховуючи відсутність додаткових витрат (на логістику і непередбачені ситуації, які зазвичай виникають в Китаї) виходить дешевше».
Як гаджет застосовується у житті:

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA