6 способів не втратити покупців у процесі кампанії мобільного маркетингу


Смартфони є невід’ємною частиною сучасного шопінгу, а більшість їх власників стверджують, що готові надавати свої особисті дані крамницям в обмін на купони і знижки. Однак невеликі компанії часто зловживають мобільним маркетингом та завалюють споживачів повідомленнями, особливо в період розпродажів. Тому ми вирішили навести шість порад, які допоможуть підвищити ефективність мобільних кампаній.

Зосередьтеся на покупцях

Вивчіть те, як споживачі взаємодіють зі своїми мобільними пристроями, і постарайтеся отримати з цього вигоду. Відмовтеся від усього, що утрудняє процес покупки. Зробіть так, щоб вебсайт добре вантажився на смартфоні, розмістіть контактну інформацію на помітному місці. На думку директора з маркетингу компанії G/O Digital Джеффа Фагеля (Jeff Fagel), опції «натисни для дзвінка» і «отримай інструкцію» роблять інтернет-шопінг більш зручним.

Не набридайте

SMS-розсилка відноситься до push-технологій і передбачає, крім усього іншого, розсилку далеко не завжди бажаних повідомлень потенційним покупцям. «Головна мета – це залучити споживачів і зробити так, щоб вони поділилися вашими пропозиціями в соціальних мережах, – говорить Бетсі Пейдж Сигман, викладач операційного та інформаційного менеджменту в Школі бізнесу Джорджтаунського університету. – Якщо люди купують щось кожен раз, коли ви відправляєте повідомлення про знижку, продовжуйте в тому ж дусі. Головне – не пропустіть момент, коли вони перестануть це робити, і проаналізуйте, чому це відбулося».

Дотримуйтесь конфіденційності

У Нью-Йорку спалахнув величезний скандал, коли в місті були виявлені рекламні маячки для відстеження телефонів. Не варто намагатися здивувати або шокувати споживачів. Відправляйте рекламні повідомлення тільки тим клієнтам, які погодилися отримувати повідомлення про знижки або купони, або тим, хто користується спеціальними додатками, такими як Shopclick. Вони дозволяють відправляти повідомлення на пристрої користувачів, коли на них включена геолокація.

Віддавайте щось натомість

Більшість покупців зовсім не заперечують, коли супермаркети відстежують їх покупки. Головне – отримати заповітну знижку на карту. Це працює і в мобільному маркетингу. Годі розсилати стандартні, нудні повідомлення – зробіть своїм клієнтам дійсно вигідну пропозицію. Відправляйте повідомлення про акції, нагадування про розпродажі та дисконтні купони. Тільки уявіть, який відгук отримає ваша пропозиція «купіть товар і отримайте каву безкоштовно» у клієнтів, які знаходяться в кварталі від вас о 4:00 дня.

Забезпечуйте інтеграцію

«Мобільний маркетинг повинен бути частиною вашого загального маркетингового плану поряд з електронною розсилкою, прямою поштовою розсилкою та іншої рекламою, – говорить Джон Макгі, виконавчий директор лос-анджелеської торгової та маркетингової компанії OptifiNow. – Відстежуйте результати по кожному з каналів, і незабаром вам стане ясно, який з них працює краще. Універсального рецепту не існує – все потрібно тестутвати. Запам’ятайте головне: не важливо, чого хочете ви, важливо, що подобається вашим клієнтам».

Дійте прицільно

На відміну від електронних листів, SMS-повідомлення відкривають досить часто. Тому важливо вміти донести свою думку коротко і змістовно, що простіше зробити, коли ви добре знаєте своїх клієнтів. «SMS-повідомлення краще підходять для геолокаційні маркетингу, тобто для малого бізнесу, – зазначає Макгі. – Якщо в ресторані мало народу, варто відправити людям, що знаходяться поблизу, повідомлення зі спеціальною пропозицією на вечір. Погодьтеся, це набагато ефективніше, ніж розсилати їх усім підряд, включаючи людей в 20 кілометрах від вас».

За матеріалами сайту: http://new-retail.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA