4 кроки до «мобайл-дружнього» вебсайту від Google Developers

Уявіть собі користувача, який завітав на ваш сайт з мобільного пристрою. Чи легко йому читати сторінки і знаходити необхідну інформацію? Пропонуємо декілька кроків до «мобайл-дружнього» вебсайту від першоджерела – Google Developers.

По-перше: обов`язково перевірте, чи є ваш сайт мобільним. Навіть, якщо ви в цьому дуже впевнені, на вас може очікувати несподіваний сюрприз.

По-друге: якщо ваш сайт створено на платформах, що залучають сторонніх розробників (Joomla, WordPress та інші), завітайте на сторінку, де перераховані способи «мобілізації» кожної з цих найбільш популярних платформ.

По-третє: якщо ви вирішили зануритись з головою у мобільну розробку й оптимізацію за усіма технічними деталями – завітайте на сторінку для початківців а також обов’язково врахуйте вимоги для мобільної пошукової оптимізації.

І, нарешті, по-четверте: якщо ви не хочете власноруч пізнавати мобайл-науку, а бажаєте звернутися до сторонніх розробників, саме для вас Google пропонує цінні та корисні поради по роботі з підрядником-розробником.

Десктопна версія сайту може бути дуже важкою для перегляду на мобільних пристроях. Не знущайтесь над користувачем сайту – не змушуйте його «зумити» сторінки та ламати очі через надто мілкий текст. І тоді мобільний користувач віддячить вам найкращими KPI! 🙂

За матеріалами Google Developers

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA