Продажі пристроїв на iOS вперше перевищили кількість проданих Windows-комп’ютерів

Кількість пристроїв на iOS, проданих за останні 12 місяців до липня 2015 року, вперше перевищила обсяги продажів персональних комп’ютерів на Windows за той же період. Про це повідомив партнер венчурного фонду Andreessen Horowitz Бенедикт Еванс.

У квітні-червні 2015 яблунева корпорація продала 57 900 000 пристроїв на iOS (з них 47 млн склали продажі iPhone, 10 900 000 – iPad). У загальній складності з липня 2014 по кінець червня 2015 Apple реалізувала трохи менше 300 млн пристроїв, про що свідчать дані Andreessen Horowitz – за цей самий час було продано трохи менше комп’ютерів на Windows.

Спад продажів Windows-комп’ютерів спостерігаєтьс з середини 2012 року, вказує Andreessen Horowitz. В той час як, кількість проданих пристроїв на iOS зростала безперервно з 2008 року.

Еванс зазначає, що річні обсяги продажів пристроїв на Android перевищили ПК ще в березні 2012 року. Кількість діючих персональних комп’ютерів на платформі Windows він оцінює в 1,5 млрд пристроїв – за даними партнера Andreessen Horowitz, обсяг працюючих пристроїв на Android вже перевищив цей показник, а iOS цілком може подолати аналогічний рубіж.

«Екосистема мобільних пристроїв більше, ніж Windows-ПК. Набагато більше », – підсумовує Еванс.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA