Український енергозберігаючий стартап Ecois.me запустив кампанію на Indiegogo

На популярній краудфандінговой платформі Indiegogo стартувала кампанія зі збору коштів на українську систему економії електроенергії Ecois.me.

Команда планує зібрати $ 50 000 на доопрацювання сенсора до стану готового продукту і запуск у виробництво першої партії пристроїв.

Про це розповів ain.ua СЕО стартапу Іван Пасічник. Він також повідомив, що минулого тижня проект отримав інвестиції від відомого бізнес-ангела Бастіана Годска, який став радником команди з питань стратегічного маркетингу. Умови угоди не розголошуються.

Команда Ecois.me і Бас Годска познайомилися на конференції IDCEE в 2014 році. Рішення ангела інвестувати в стартап засноване на трьох аспектах. «По-перше, регіон – я люблю Україну. По-друге, команда – розумні, ефективні, доброзичливі хлопці, по-третє, сектор – ненасичений, зростаючий і корисний для планети. Також я можу додатково підтримати Ecois.me, для цього у мене є 15-річний досвід і зв’язки. І нарешті, я знаходжу виправданою оцінку компанії, до якої вже приєдналися преміум-інвестори в секторі. В цілому, у мене хороші передчуття, але час покаже ».

Нагадаємо, ще минулого року команда Ecois.me отримала 80 000 євро від польського інкубатора Hubraum (проект Deutsche Telekom) і переїхала до Кракова. З тих пір команда постійно працює в Польщі, приїжджаючи на Батьківщину на галузеві конференції та в особистих справах.

Ecois.me – це система домашнього енергоменеджменту, яка підключається в електричному щитку до кабелю електроживлення і вимірює споживання електроенергії в будинку. Всі дані про енерговитрати вносяться до детальної аналітики, яка допомагає відстежити надмірності і побачити можливості для економії.

За допомогою push-повідомлень на смартфон система підказує користувачеві, коли краще запустити пральну машину, щоб заощадити на пранні, або нагадує про не вимкнуту праску. Також в Ecois.me передбачена функція інтеграції з інтернетом речей, яка дозволяє управляти підключеними електроприладами віддалено.

Найбільш «ранні пташки» можуть отримати Ecois.me зі знижкою $ 50 від ціни в $ 149 за попереднім замовленням. На масовому ринку такий пристрій буде коштувати $ 199 за однофазний сенсор. Найдорожчий гаджет за попереднім замовленням обійдеться в $ 469 – він укладений в чорний корпус і доступний в обмеженій кількості.

На відміну від «колег по цеху», таких як Petcube і Concepter, які виробляють свої гаджети на китайських потужностях, системи домашнього енергоменеджменту Ecois.me будуть робити в Польщі. «Перш ніж запускати кампанію, ми вважали виробничі кости, і виявили, що при серії до 2000 штук робити пристрої в Польщі вигідніше, ніж у Китаї. У Польщі ціни вищі, але, враховуючи відсутність додаткових костів (на логістику і непередбачені ситуації, які зазвичай виникають в Китаї) виходить дешевше », – пояснив Іван.

За словами Пасічника, команда вже провела попередні переговори з декількома заводами в Польщі, які займаються виробництвом плат, корпусів і складанням. «Заводи шукали по друзях підприємцям, які вже зібрали кошти на краудфандінгових платформах, і тепер виробляють і продають свою продукцію», – пояснив він.

У команді стартапу, крім СЕО, ще три співзасновника: Назар Мокринський, Олександр Дятлов і Антон Дятлов. Всього над проектом працює вісім чоловік. На сьогодні Ecois.me – один із найбільш багатообіцяючих українських хардверних проектів, який, тим не менш, не може похвалитися великими грошовими вливаннями. Інвестиції від бізнес-ангела Баса Годска стали останнім грошовим вливанням в український проект. Бас є експертом в інтернет бізнесі і цифровому маркетингу, який провів більше 30 років в електронній комерції, цифрових медіа та роздрібному ринку по всій Європі, Австралії та Росії. Раніше він брав участь в інвестиційному раунді в український стартап Newzmate – спільно з польським венчурним фондом Xevin Investments Бас вклав в сервіс персоналізованих email-розсилок $ 300 000.

Крім інвестицій від Deutsche Telekom і бізнес-ангела, стартап отримав друге місце на конкурсі від IDCEE і приз розміром 10 000 євро. А в березні 2015 року стала переможцем пітч-сесії Utility Day на CeBIT в Гановері і отримав 1000 євро від найбільшого європейського вендора в галузі енергозбереження RWE.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA