Gartner: У світі за минулий рік продали більше мільярда смартфонів

Дані про продажі смартфонів озвучила дослідницька компанія Gartner у своєму звіті за 2014: за підсумками року класичні телефони склали лише третина від числа всіх проданих кінцевим користувачам пристроїв. Четвертий квартал також став рекордним для цього сегменту ринку: продажі смартфонів зросли на 29,9% і досягли 367 500 000 пристроїв в порівнянні з четвертим кварталом 2013 року.

Частку квартальних продажів найбільше збільшила китайська Xiaomi – з 2 до 5,1% ринку. Зросли і продажі смартфонів Apple: у четвертому кварталі 2014 вони досягли 74,8 млн штук, компанія отримала частку ринку 20,4% і вийшла на перше місце. За цей же період було продано 73 млн смартфонів Samsung (19,9% ринку). Показники Apple стали кращими в історії компанії, говориться у звіті Gartner.
Рік тому лідером ринку був Samsung, який у четвертому кварталі 2013 року з часткою 29,5%. Частка Apple тоді становила лише 17,8%, компанія займала друге місце з продажу. Приріст досягнуто за рахунок успішної шостої моделі iPhone (iPhone 6 і iPhone 6 Plus): вони як і раніше користуються величезним попитом в Китаї та США, їх продажі зросли на 56 і 88% відповідно з жовтня по грудень 2014 року, випливає зі звіту. За даними дослідників, Samsung був кращим про продажам смартфонів в кожному кварталі з 2011 року.

За підсумками всього 2014 Samsung зберіг лідерство. Компанія продала 392 500 000 смартфонів – це 20,9% від всього ринку. На другому місці знаходиться Apple, яка реалізувала 191 400 000 iPhone (10,2%). Позиція Samsung на ринку смартфонів сильно похитнулася в четвертому кварталі 2014: тоді компанія втратила приблизно 10 процентних пунктів частки ринку, наводяться у звіті слова головного аналітика Gartner Аншула Гупта. «Samsung продовжує боротися за свою спадаючу частку на ринку смартфонів, яка була на піку в третьому кварталі 2013 року. Це падіння показує, що смартфони компанії відчули тиск на преміум-ринку », – цитуються в дослідженні слова Гупта. На ринку преміум-смартфонів лідурє Apple, а китайські виробники (Huawei, Xiaomi та ін.) збільшують виробництво пристроїв з високими характеристиками «начинки», але при більш низькій ціні.

Основним драйвером зростання стали смартфони з діагоналлю екрана від 5 до 6,5 дюйма (Фаблет). У цьому сегменті в світі лідирують Samsung, Huawei, Xiaomi і Lenovo. За результатами року самого вражаючого зростання крім Xiaomi і Apple домоглися Huawei (частка збільшилася з 4,8% до 5,5%) і Lenovo (з 5,9% до 6,5%). Окрім того, вихід Apple в четвертому кварталі на позиції лідера пов’язаний не з екстраординарним попитом на iPhone 6 і 6 Plus, а із зростанням популярності нового форм-фактора – Фаблет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA