“Розумний” шолом для велосипедистів від Volvo

Компанія Volvo спільно з Ericsson та виробником спортивного обладнання РОС розробили «розумний» шолом для велосипедистів, який дозволить їм уникнути зіткнень з автомобілями на дорозі.

 

На даний момент відомо, що шолом стане частиною масштабного комплексу City Safety, який буде встановлюватися на автомобілі та виявляти поблизу велосипедиста, в тому числі, і без «розумного» шолома на голові.

Технологія роботи полягає в тому, що велосипедний шолом буде встановлювати двосторонній контакт з автомобілями. А отже, водій за кермом заздалегідь отримає повідомлення про те, що поруч знаходиться велосипедист. Система City Safety працює за принципом хмарного сервісу. Дані про місце розташування велосипедиста завантажуються в хмару Volvo за допомогою спеціального додатку для смартфона, після чого передаються в авто, що знаходиться поруч.

Аналогічна інформація передається і велосипедисту від автомобіля. Крім того, система може оцінювати ризик зіткнення. Якщо ймовірність зіткнення висока, в машині на проекційному екрані з’явиться повідомлення, а велосипедист отримає світловий сигнал у своєму шоломі.

Сигнали надходитимуть обом учасникам дорожнього руху незалежно від того, бачать вони один одного чи ні (велосипедист може знаходитися десь за рогом). Звісно, концепт розроблений лише для автомобілів Volvo, проте в разі успішного впровадження цієї системи, можна сподіватись що і інші автовиробники зацікавляться даною технологію.

Технологія буде продемонстрована на виставці CES 2015 року в Лас-Вегасі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA