Де, як і для чого українці використовують Internet

Поведінка українських користувачів в мережі Internet не значною мірою відрізняється від мешканців ішних країн. Згідно результатів дослідження проведеного компанією Ericsson ConsumerLab – місце розташування користувачів не впливає на характер їхньої поведінки в мережі.

Поступово зникають межі між робочим і особистим часом, відтак 20% працюючих українців кілька раз на тиждень роблять покупки в інтернет-магазинах, перебуваючи в офісі, а 37% працюють вдома вечорами.

Найчастіше українці використовують Internet для: веб-серфінгу, спілкування в соціальних мережах, обміну повідомленнями та перегляду коротких відеороликів. Інтернет-банкінг та онлайн покупки, в свою чергу, користуються найменшою популярністю. При цьому майже половина українців (49%) використовують можливості сучасних технологій для дотримання балансу між роботою та особистим життям.

Люди використовують все більше пристроїв паралельно, і не хочуть бути прив’язаними до однієї точки при вирішенні своїх завдань. На підтвердження цього, лише 21% користувачів віддаюють перевагу одній основній точці доступу в Internet, та виходять в мережу з різних пристроїв. В той час як, серед користувачів, що здійснюють вихід в онлайн з трьох і більше точок, цей показник збільшується вдвічі (44%).

Більшість українців користується Інтернетом в приміщеннях, а не на вулиці – співвідношення часу, проведеного онлайн в приміщенні і на вулиці, становить 7: 1.Перебуваючи в будівлях, люди переважно, дивляться телевізор і відео, працюють і навчаються, а також купуть онлайн. В Україні, як і в усьому світі, зростає важливість якісного доступу до мережі, не тільки в приміщенні, а й на вулиці. Тому користувачі готові платити більше за якісний доступ в Internet як в приміщенні (57%) і на вулиці (52%).

В дослідженні прийняли участь 47 167 користувачів з 23 країн світу, що є репрезентативним для більш ніж одного мільярда. З повним звітом можна ознайомитись за посиланням.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA