Google анонсувала чистку Google Play від додатків без відомостей про політику конфіденційності


Google розіслала деяким розробникам додатків листи, в яких повідомила про майбутнє видаленні певних сервісів з магазину Google Play. «Зачистка» торкнеться тих додатків, у яких немає політики конфіденційності даних користувача.

У повідомленні Google йдеться, що сервіси, які потрапили під «зачистку», вимагають доступу до контактів та інших даниих користувача, при цьому не пояснюючи, як ця інформація буде оброблятися. Врятуватися від видалення можна, додавши політику конфіденційності в сам додаток і його сторінку в Google Play.

The Next Web зазначає, що дії Google торкнуться мільйони «зомбі-додатків», чиї творці не зацікавлені в успіху своїх проектів і не стануть виправляти недоліки. Розробник гри «Hip Hop Ninja!» Джек Коуні (Jack Cooney) додав, що в Google Play є безліч непотрібних додатків, які засмічують видачу за ключовими словами, і «зачистка» допоможе різко зменшити їх кількість.

Розробники додатків, які отримали попередження, можуть внести зміни до 15 березня 2017 року. Після цього Google стане приховувати сервіси, що потрапили під санкції, а потім видаляти їх.

До початку 2015 року понад 80% від усіх сервісів в App Store відносилися до «зомбі-додатків», зазначає DTF з посиланням на дослідження компанії Adjust.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA