Як українці шукають і купують товари на смартфонах – дослідження Google


Згідно з дослідженням Google Connected Consumer Survey, вже 56% українських користувачів інтернету старше 16 років користуються смартфонами (у 2015 році ця цифра становила 28%, а в 2013 – всього 11%). Тому в компанії вирішили вивчити звички українських користувачів смартфонів під час пошуку інформації щодо продукту і під час купівлі товарів в різних категоріях в рамках Mobile in the Path to Purchase survey 2016, йдеться в офіційному блозі «Google Україна».

Результати дослідження в компанії продемонстрували на прикладі категорії товарів «Одяг і взуття». Так, 67% українських користувачів шукають інформацію про товари в інтернеті перед покупкою, а 39% – шукають інформацію за допомогою смартфона. Зі споживачів, які зробили покупку – 30% зробили це через інтернет, а 8% – зробили покупку онлайн за допомогою смартфона.

Якщо порівнювати з іншими країнами, то щодо пошуку інформації на смартфонах Україна знаходиться на рівні інших європейських країн (в лідерах тут Туреччина – 69%, Мексика – 68% та Іспанія – 62%). У використанні смартфонів для покупок одягу і взуття наша країна навіть випереджає чимало європейських держави (тут попереду Великобританія – 11%, Румунія і Туреччина – по 9%).

Поки що пошук на комп’ютерах превалює над пошуком інформації на смартфонах: 58% проти 29% в категорії «Одяг та взуття». Однак дослідження показує, що онлайн-пошук і перегляд відео на смартфонах є важливими факторами в процесі покупки. Перед покупкою одягу чи взуття 63% українських користувачів смартфонів використовували пошукові системи для збору інформації, а 35% дивилися онлайн-відео на смартфоні в процесі пошуку. У категорії засобів по догляду за шкірою ці цифри навіть вище – 85% і 57% відповідно, а перед покупкою ноутбуків вже 91% українських користувачів шукали інформацію через пошукові системи і 75% – дивилися онлайн-відео.

Для 38% українських інтернет-користувачів головним фактором використання смартфона для пошуку інформації перед покупкою є зручність, 36% вважають, що смартфон допомагає раціонально використовувати час, а 31% використовують смартфон, тому що він завжди під рукою.

Пошук через інтернет продовжує виконувати важливу роль в зборі інформації про продукт: 30% українських покупців одягу та взуття дізналися про продукт через пошук (для порівняння, 41% вже знали про продукт до того, 10% прийняли рішення, грунтуючись на пораді продавця, і тільки 2% помітили продукт в рекламі). При покупці ноутбуків онлайн-пошук ще важливіший – майже половина покупців (47%) вперше дізналася про продукт через пошук.

Цікаво, що за даними дослідження, 33% українців купили товари нового бренду одягу або взуття (в ноутбуках ця цифра досягає 57%). Тільки 24% з тих, хто зробив покупку, точно знав, який бренд вони будуть купувати.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA