Як використати гучні проекти Uber і Nextbike в рекламних цілях – бліц-поради LEAD9


Зовсім нещодавно в Україні з’явилися два концептуально нових транспортних сервісу – Uber і Nextbike. Обидва розраховані на активних користувачів смартфонів, для яких користуватися мобільними додатками та сплачувати кредитними картами онлайн не є чимось екзотичним. Прихильник схожих сервісів і директор агенції мобільного маркетингу LEAD9 Назар Гриник в бліц-опитуванні SOSTAV.UA дав декілька цікавих підказок маркетологам – як використовувати нові сервіси для маркетингу суміжних товарів і послуг.




1. Кава до поїздки.
Доповнюйте вищевказані сервіси своїми пропозиціями. “Наприклад, якщо ви кафе, бар, ресторан або готель, домовтеся з Uber і Nextbike і запропонуйте каву або інший напій безкоштовно тим, хто їде в ваш район. Повідомлення може приходити в push або по SMS в момент здійснення поїздки. Власнику смартфона завжди приємніше отримати корисну персональну пропозицію, ніж непотрібний спам у вигляді банера чи імейла”, – розповідає директор LEAD9.

2. Поїздка до вечері. Купіть купони на безкоштовні поїздки і роздавайте їх лояльним або потенційним клієнтам. “При першій поїздці в Uber можна отримати поїздку або знижку на певну суму, якщо ввести промокод від іншої людини. Цей код можна отримати на сайті Uber. У США також є подарункові коди, які просто можна купити. Думаю, до нас це теж незабаром дійде. Це відмінне промо-доповнення до вечора в ресторані або клубі”, – радить Назар Гриник.

Втім, Назар не впевнений, що для Nextbike, такий варіант підійде. “Не варто пропонувати купони на велопоездкі відвідувачам барів і нічних клубів. Це не доречно, адже ми тим самим заохочуємо п’яну їзду на велосипеді. Хоча, якщо чесно, я колись пробував і мені навіть сподобалося. Але тоді на дорогах в Києві було істотно менше автомобілів, при цьому, чи знаєте – юність, максималізм і все таке :)”, – ділиться спогадами експерт мобільного маркетингу.

3. Корисне та цікаве завжди поруч. Назар впевнений, що для гостей будь-якого міста дуже актуальні сервіси, які допомагають у навігації та інформації про те, де розташовані пам’ятки, які варто відвідати, де відзначитися і, головне, де отримати знижки!

Розміщуйте QR-коду в популярних місцях, наприклад, поруч з парковками / скупченнями Uber-таксі і Nextbike з лінками на маршрут, що веде повз або прямо до вас. “І це не обов’язково повинен бути географічний маршрут, а, наприклад, купон на знижку в кіно, музей, концерт або навіть інтернет-магазин техніки (уявіть, скільки людей забуває вдома навушники, зарядки, коли відправляються в інше місто?). Звичайно ж, якщо ви фізична локація або мережа, тоді обов’язково додайте до купону можливість знайти найближчу вашу точку і прокласти до неї маршрут”, – акцентує Назар.

За метріалами сайту: http://sostav.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA