PayLastic – новий сервіс для прийому платежів за допомогою месенджера в смартфонах

PayLastic

Український стартап PayLastic презентував рішення для безконтактної оплати товарів та послуг банківськими картками через чат-боти в месенджерах. Для цього не потрібні термінали або окремі мобільні додатки. Розробники сервісу відзначають, що прикладів подібної реалізації в світі поки немає.

Підприємці можуть підключити і налаштувати сервіс за кілька хвилин і без паперової тяганини. Після цього продавець може приймати безготівкові платежі через чат-боти в популярних месенджерах Telegram, Viber або Facebook Messenger. Для цього йому знадобиться відкрити чат-бот в одному з месенджерів і вибрати опцію «Створити чек». Чат-бот попросить вказати суму до оплати і вибрати платіжний сервіс, після чого самостійно сформує чек з платіжним QR-кодом. Покупець перейде до оплати, відсканувавши цей код. Однак якщо його телефон не підтримує такої можливості, продавець може відправити замість коду посилання по SMS або e-mail. Оплатити свою покупку клієнт зможе як банківською картою, так і з електронного гаманця. Після успішної оплати продавець отримує повідомлення у месенджер.

Підключення, настройка сервісу і перший місяць використання стартап пропонує безкоштовно, починаючи з другого місяця і далі – $ 3. При відсутності активності плата не стягується. PayLastic вже доступний клієнтам LiqPay, Ощадбанку, Portmone.com, WayForPay і Fondy. За допомогою сервісу вже приймають платежі мережі Мафія, СушиЯ, СушіМастер Україна і MeiWei. У найближчих планах компанії – просування в країнах СНД, Польщі та В’єтнамі. Більше інформації на офіційному сайті стартапу paylastic.me

За матеріалами сайту PaySpaceMagazine