Укрзалізниця запровадить безконтактні системи оплати проїзду на поїздах

Укрзалізниця

ПАТ «Укрзалізниця» має намір запровадити нові технології безконтактної системи оплати проїзду та опрацювати їх на поїздах, які курсуватимуть за маршрутом Київ-Пасажирський – Міжнародний аеропорт Бориспіль.

Будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом та аеропортом Бориспіль почалося наприкінці квітня, але вже виконано на 25%. Завершити будівництво планують до 1 грудня 2018 року. Про це розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Попередньо передбачено застосування двох нових для Укрзалізниці технологій оплати проїзду в поїздах. Перша – встановимо на Центральному вокзалі в Києві та в Міжнародному аеропорту Бориспіль спеціальні термінали для продажу квитків за готівку та безготівкові кошти. Друга – надамо пасажирам можливість розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за технологією, що вже вдало опрацьована в Київському метрополітені спільно з Ощадним банком України», – повідомив Євген Кравцов. Тобто оплату можна буде здійснити як платіжною карткою, так і смартфоном обладнаним NFC-модулем.

Також очільник Укрзалізниці зазначив, що після тестування безконтактних систем оплати на поїздах до Міжнародного аеропорту Бориспіль, ця технологія буде розширена на інші поїзди – приміські та далекого сполучення.

За матеріалами https://www.uz.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA