Amazon відкриє нові магазини без кас в Чикаго та Сан-Франциско

Amazon Go

Видно, все-таки супермаркети без кас і оплат на виході мають майбутнє не лише як рекламна фішка, а й як прибутковий бізнес.

Компанія Amazon.com планує відкрити ще два продуктових магазини Amazon Go без продавців та касирів

у Чикаго та Сан-Франциско. Про це компанія оголосила в заяві на цьому тижні, підтверджуючи інформацію, що вона планує розширити концепцію за межі її першого магазину в Сіетлі, який почав працювати в тестовому режимі у 2016 році і відкрився для покупців на початку 2018 року.

Amazon Go Store

Відомий як Amazon Go, магазин подібний до будь-якого іншого невеликого продуктового магазину з суттєвою різницею: у ньому немає касирів. При вході клієнти сканують додаток для смартфонів, а потім камери та датчики відстежують те, що вони беруть з полиць, або що повертають на місце. Після того, як покупці вийшли з магазину, Amazon знімає кошти з їхніх кредитних карток.

Поки що невідомо, коли саме відкриються нові магазини. Видання The Seattle Times повідомляло, що компанія Amazon опублікувала списки вакансій для менеджерів магазинів Amazon Go у Сан-Франциско та Чикаго в минулому місяці.

Ця концепція має потенціал для зміни моделі роздрібної торгівлі у стаціонарних магазинах. Завдяки проекту Amazon з’явились подібні розробки від іших стартапів, які сподіваються продати цю технологію роздрібним торговельним мережам.

За матеріалами сайту https://www.reuters.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA