Facebook представив інструмент, який дозволяє очистити історію веб-перегляду

Zuckerberg

Після скандалу з розповсюдженням приватної інформації користувачів Марк Цукерберг представив новий інструмент контролю конфіденційності Facebook, що називається “Очищення історії” на щорічній конференції розробників соціальних мереж F8, і визнав, що він “не мав достатньо чітких відповідей” щодо контролю даних, коли нещодавно свідчив перед Конгресом США.

Цукерберг оголосив про нову опцію у вівторок, описуючи її в публікації як “простий інструмент, щоб очистити історію веб-перегляду на Facebook – те, що ви натиснули, веб-сайти, які ви відвідали, тощо “. Цей крок зроблено в той час, коли Цукерберг бореться з одним з найгірших публічних звинувачень, з якими зіткнулася його компанія з того моменту, як вона була заснована 14 років тому.

Після повідомлення видань The Observer та The Guardian у березні цього року було виявлено, що персональні дані мільйонів американців були зібрані з Facebook і неналежним чином розповсюджені політичними консультантами компанії Cambridge Analytica. З того часу компанія постійно захищається, борючись із затяжними запитами та слуханнями уряду США та Великобританії, і змушена реагувати на нові вимоги щодо жорсткого регулювання. Минулого місяця Цукерберг пережив дводенний допит на конгресі в Вашингтоні, округ Колумбія, залишаючись стриманим і в деяких випадках розумно відхиляючи найважчі питання законодавців щодо збирання даних.

З новим інструментом користувачі Facebook також зможуть переглядати інформацію про програми та веб-сайти, які вони використовували, і матимуть змогу вимкнути збереження цієї інформації у власному обліковому записі. Опція видалення історії поки що знаходиться в розробці і має з”явитись на протязі декількох місяців.

Цьогорічна конференція розробників F8 містить низку подій, які підкреслюють позитивний вплив Facebook на суспільство, включаючи засідання під назвою “Посилення голосів молоді для впливу на політику” та “Використання технології для вирішення соціальних та екологічних проблем”.

За матеріалами сайту https://www.theguardian.com
Фото: Stephen Lam/Reuters

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA