Google Analytics некоректно відстежує AMP-сторінки

Сервіс Google Analytics некоректно відстежує AMP-сторінки. Такого висновку дійшов SEO-спеціаліст з Іспанії Крістіан Олівейра (Christian Oliveira).

У своєму блозі він опублікував докладне пояснення причин відхилень. Технічний лід проекту Google AMP Мальта Убл (Malte Ubl), підтвердив наявність проблем.

Олівейра з’ясував, що:

– Унікальний відвідувач, який переглядає AMP-сторінки, може враховуватися як чотири різні людини.
– Коли відвідувач переходить з AMP на звичайну сторінку сайту, створюється нова сесія. Хоча технічно це одна і та ж сесія.
– Через створення нових сесій показник відмов по AMP-сторінок завищується. За даними Google Analytics виходить, що користувач одразу залишає сторінку, хоча це не так.
– Коли користувач переходить з AMP на звичайну сторінку під час відвідування сайту, то в звітності глибина перегляду знижується.
– Відвідувачі, які переходять на AMP-сторінки з результатів пошуку, а потім переміщаються на іншу сторінку, враховуються як нові відвідувачі з реферального трафіку, а не пошукового.
SEO-спеціаліст запропонував своє рішення для цих проблем, але воно підходить не всім і не є оптимальним, зазначає Searh Engine Land. У Google, зі свого боку, мають намір посилити роботу з пошуку рішення. Однак воно навряд чи буде знайдено найближчим часом.

За матеріалами сайту: https://www.searchengines.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA