Pinterest представила сервіс для пошуку об’єкта по його фотографії

Соціальна мережа Pinterest представила експериментальний сервіс Lens, який дозволяє розпізнавати на фотографії предмети реального світу за допомогою комп’ютерного бачення, а потім шукати їх аналоги у власній базі фото.

Функція Pinterest допоможе за допомогою технологій комп’ютерного бачення розпізнати їжу, меблі та інші об’єкти на фотографії, а потім знайде подібні предмети в базі соцмережі. На старті бета-версія Lens доступна для користувачів iOS- і Android-додатків Pinterest в США.

Співзасновник Pinterest Еван Шарп розповів, що сервіс, наприклад, може розпізнати гранат, а соцмережа відобразить гранатовий кекс і сендвічі, а також поради з чищення фрукта. Він навів інший приклад використання програми, в якому можна навести камеру на нічне небо, щоб соцмережа видала схожі зображення. Якщо користувач сфотографує годинник, Pinterest зможе показати фотографії кімнат, які використовують годинник як елемент декору. Знімок светра дасть можливість переглянути фотографії такого ж светра в різних стилях.

Компанія також представила функцію Shop the Look, яка розпізнає предмети на зображеннях і дозволяє придбати їх. Це працює з такими брендами, як CB2, Macy’s, Target, Neiman Marcus і Wayfair.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA