60% користувачів голосового пошуку хочуть отримувати більше готових відповідей

Агенція Stone Temple Consulting поділилася результатами дослідження, присвяченого поведінці користувачів голосового пошуку. У опитуванні взяли участь більш ніж 900 власників смартфонів в США.

За даними звіту, користувачі більш схильні використовувати голосові команди, коли вони знаходяться одні – вдома чи на роботі. У присутності інших людей вони рідше готові розмовляти зі своїми пристроями.

Чоловіки, молодь і люди з високим доходом взаємодіють з голосовим пошуком частіше.

Голосові команди зазвичай використовуються для здійснення дзвінка, пошуку і набору повідомлень. Серед ситуацій, в яких користувачі найчастіше звертаються до голосових запитів, значилися «зайняті руки», «брудні руки» і «за кермом». При цьому 80% респондентів, як і раніше вважають за краще набирати текст вручну.

Серед основних причин використання голосових команд респонденти відзначили наступні:

– Це швидко.
– Відповідь буде озвучена.
– Не потрібно набирати текст.

Близько 40% опитаних чоловіків і жінок вважають, що голосові помічники спрощують використання смартфонів. Ці відповіді і інші результати дослідження підтверджують, що користувачі в цілому задоволені взаємодією з пристроями за допомогою голосу.

Опитування також показало, що зростання популярності віртуальних асистентів змінює поведінку користувачів пошуку. Зокрема, вони хочуть отримувати більше готових відповідей і менше звичайних результатів пошуку, які передбачають перехід на сторонні сайти.

Респонденти також відповіли, що хотіли б більшої інтеграції з іншими додатками. Це трохи дивно, враховуючи, що і на iOS і на Android-пристроях голосові помічники інтегровані зі сторонніми сервісами.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день зростання голосового пошуку – це один з провідних трендів в SEO.

За матеріалами сайту: https://www.searchengines.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA