Українець створив мобільний iOS-калькулятор для розрахунку податків за новими правилами

З 1 січня 2017 року податкове законодавство України змінилося. Тепер навіть підприємці, які не отримують доходів, повинні сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі не менше 704 грн. Також парламент переглянув ставки деяких податків, тим самим додавши підприємцям роботи – адже всі зміни тепер потрібно осмислити і враховувати в подальшому при сплаті податків.

Програміст з Сум Дмитро Синько вирішив полегшити співвітчизникам завдання і створив мобільний калькулятор для iOS, який вирахувує податки для всіх груп ФОП з урахуванням останніх змін.

Поки що калькулятор дозволяє розрахувати податки тільки за умови відсутності співробітників. Для цього потрібно вибрати свою систему оподаткування, ввести інформацію про доходи і витрати, після чого калькулятор розрахує суму податків, яку необхідно сплатити до розрахункового періоду.

Калькулятор доступний лише для пристроїв на платформі iOS. Робити Android-версію Синько поки не планує. При цьому він подумує про створення ботів для Facebook і Telegram.

Ідею створити податковий калькулятор Дмитру підказала мама Ольга Синько, адвокат і експерт з податків, кредитних операцій, порушень в сфері господарської діяльності. Вона ж допомогла йому написати алгоритм розрахунку податків і з логікою калькулятора. «З початку 2017 року людям стало цікаво, що ж змінилося в системі оподаткування. Моя мама підказала, що це може бути цікаво і професіоналам. Одна справа чути про зміни, і зовсім інша – бачити конкретні цифри перед очима», – каже Дмитро.

Додаток безкоштовне, але містить рекламу, за рахунок чого розробник може його монетизувати. В майбутньому Дмитро не виключає додавання платних функцій, але робити платне завантаження не планує. «Ми хочемо додати можливість розрахунку податків для ФОП з працівниками, для ситуацій перевищення максимальної суми доходів для конкретної системи оподаткування і, можливо, додати розрахунок для юридичних осіб (залежить від затребуваності)», – обіцяє Синько.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA