Facebook тестує рекламу всередині відеороликів розміщених в соцмережі

Соцмережа Facebook запустила тестування нової системи монетизації відеороликів користувачів, яка передбачає показ реклами посеред відео. Про це пише Recode з посиланням на декілька джерел, знайомих з проектом.

Співрозмовники видання стверджують, що рекламодавці зможуть запускати рекламу після того, як користувач подивиться як мінімум 20 секунд ролика, при цьому саме відео має тривати не менше 90 секунд. 55% доходів від реклами будуть отримувати користувачі, які опублікували вихідне відео, все інше буде забирати сама соцмережа – аналогічний розподіл використовується при публікації реклами в роликах на YouTube.

Представники Facebook не прокоментували інформацію щодо нового рекламного формату.

Recode зазначає, що подібна система може стати першим випадком, коли автори роликів будуть безпосередньо отримувати значні суми за свої відео. Тоді як більшість відеосервісів використовували формат пре-ролів (рекламних роликів перед основним відео), Марк Цукерберг відмовився застосовувати таку практику.

Протягом декількох років Facebook активно просувала відео в стрічках користувачів і в 2016 році досягла позначки в 100 млн годин переглядів роликів в день, нагадує Recode. При цьому можливість публікувати ролики за підтримки рекламодавців з’явилася тільки в 2016 році, проте вона не дозволяла заробляти великі суми – зокрема, на невеликі доходи від такої системи скаржилося керівництво Buzzfeed.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA