10 кращих безкоштовних програм 2016 року за версією Fast Company

На думку автора Fast Company Дуга Амота, який склав цей вельми цікавий перелік, 2016 рік став роком додатків-помічників: «Поширення штучного інтелекту, аналізу великих даних, сучасного дизайну інтерфейсів освіжило навіть найбільш “мертві” категорії. З’явилося багато нових додатків, а деякі старі додали так багато чудових функцій, що заслужили право опинитися в цьому списку».

1. Albert

Платформа: iOS (незабаром – Android).

Додаток допомагає стежити за фінансами користувача, попереджає про появу неоплачених рахунків, пропонує способи скорочення витрат і можливість завести ощадний рахунок.

«Крім чудової сім’ї, доброго здоров’я, гарного будинку, стабільної роботи і відчуття щастя, на жаль, я не багата людина. Я знаю, що у мене є декілька кредиток, купка банківських аккаунтів і пачка рахунків, які необхідно оплачувати щомісяця. Якби не Albert, мені було б складно звести все воєдино», – пише Амот.

2. Asana

Платформа: iOS, Android, веб.

У додатку для управління проектами Asana в 2016 році з’явилися додаткові функції, які вивели його на новий рівень, пише автор Fast Company: «Редизайн, додавання дощок, полів, що налаштовуються, поява онлайн-доступу з мобільних пристроїв, можливостей для адміністрування і використання сторонніх додатків змінили Asana».

3. «Google Подорожі»

Платформа: iOS, Android.

Додаток аналізує аккаунт в Gmail і збирає інформацію про польоти, готелях, оренду автомобілів і бронюванні ресторанів, створюючи план подорожі. «Крім того, воно формує картки з описом місцевих пам’яток і виводить на карту цікаві заходи, в залежності від уподобань і вільного часу користувача», – розповідає Амот.

4. Hardbound

Платформа: iOS.

«Дуже складно пояснити суть цього додатка, тому що я раніше не бачив нічого схожого. Воно створює новинну добірку, де кожна історія розбивається на серію карток: зображень з текстом, які дозволяють швидше вникнути в суть події», – пише автор Fast Company.

Крім того, Hardbound генерує картки «для загального розвитку»: про те, як з’явилася місяць, сучасна система середньої освіти, що таке вогонь, і так далі.

5. Opera

Платформа: Windows, Mac, Linux.

У новому оновленні Opera з’явилася можливість безкоштовно створювати власну VPN. «Це зручно, якщо ви опинилися десь за кордоном і хочете ділитися речами, якими можете ділитися тільки в своїй країні, або хочете обмежити видимість своїх дій в інтернеті», – пише Амот.

6. PhotoScan

Платформа: iOS, Android.

Новий додаток від Google для оцифровки друкованих фото за допомогою камери мобільних пристроїв. За словами розробників, PhotoScan не просто фотографує знімок, а «створює його поліпшену цифрову копію».

«Додаток швидкий, точний, і що найголовніше – безкоштовний. Крім того, користуватися PhotoScan ще зручніше, якщо у вас вже є аккаунт в Google Photo: все відскановані знімки будуть відразу потрапляти у сховище і сортуватися», – розповідає автор Fast Company.

7. Quik

Платформа: iOS, Android.

Додаток від творців екстремальних камер GoPro для редагування і створення якісного відео. «З його допомогою ви можете обробити ваші аматорські ролики і отримати на виході щось дійсно видовищне. І під фразою “з його допомогою” я маю на увазі те, що воно фактично зробить всю роботу за вас », – зазначає Амот.

Для використання Quik не потрібно GoPro: відео можна завантажувати з мобільних пристроїв і соціальних мереж. Додаток сам обирає найбільш цікаві моменти і монтує їх в готовий ролик з високою роздільною здатністю. «Все що від вас потрібно – це вибрати музику», – робить висновок автор Fast Company.

8. Revue

Платформа: веб.

Сервіс для спрощення email-розсилок для блогерів, маркетологів і PR-фахівців. Воно дозволяє агрегувати контент зі сторонніх джерел (Medium, Pocket, Instagram і інші), редагувати розсилку і відправляти її по базі передплатників, яку також можна додати з MailChimp, Twitter або поштового клієнта. «Якщо у вас менше 200 передплатників, сервіс буде безкоштовним. В іншому випадку вартість використання складе $5 щомісяця», – пояснює Дуга Амота.

9. Shyp

Платформа: iOS, Android, веб.

Сервіс для організації упаковки і відправки товарів і порівняння цін на доставку для індивідуальних підприємців, компаній і підприємств. «Функція порівняння цін на доставку з’явилася тільки в 2016 році. Тому ви можете користуватися додатком, навіть якщо вам нічого не потрібно відправляти».

10. Spark

Платформа: iOS, Mac.

Email-сервіс для власників техніки Apple. Додаток для iPhone з’явилося в 2015 році, на початку 2016 року була випущена версія для iPad, а в листопаді – для Mac. «Якщо ви належите до табору Apple, додаток повинен обов’язково з’явитися на всіх ваших пристроях. З його допомогою процес створення ділових листів стане ще простішим, а самі листи – яскравішими і більшими», – пише автор Fast Company.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA