Новорічний ажіотаж: як використовувати тему свят у просуванні мобільних додатків

Це вже традиція: бренди – великі та малі – використовують новорічну “паніку” в маркетингових цілях. За статистикою, зібраної AppsFlyer, в період Різдва в американському App Store і Google Play купівельна активність органічних користувачів збільшується більш ніж в два рази, а конверсія з неорганічних завантажень виростає на 46%. За даними Flurry, в 2014 році в різдвяний період (з 19 по 25 грудня) відбулося близько 51% всіх нових активацій «яблучних» гаджетів (менше у Samsung – 17,7%).

Чи справедливо це для країн СНД? Ймовірно. Смартфони останні декілька років займають топові позиції в списку подарунків, які люди дарують (і хочуть отримати в подарунок) на Новий рік. Швидше за все, вас не здивує той факт, що в першу чергу щасливий власник нового гаджета починає завантажувати на нього величезну кількість додатків.

Давайте з’ясуємо:

– як привернути увагу користувачів;
– які інструменти використовувати;
– на який бюджет розраховувати;
– і як багато користувачів ви зможете охопити в рамках кампанії по просуванню.

Ось перелік інструментів, які підготують ваш мобільний додаток до Нового року, а вам допоможуть використовувати свято в маркетингових цілях.

Соціальні мережі

Мало хто хоче працювати в новорічні свята. Однак ваші користувачі від цього не перестають сидіти в соціальних мережах, якщо не сказати, що проводять там більше часу в порівнянні з робочими днями. Переконайтеся в тому, що відкладений постинг в соціальних мережах налаштований коректно, і напередодні Нового року, в саме свято і після нього тіште своїх користувачів постами про те, як круто проводити затишні зимові вечори в компанії з вашим мобільним додатком.

Таке просування мобільного додатка є умовно-безкоштовним, а ви можете використовувати в своїх постах релевантні хештеги, відсилання до свята, подарунків, Діда Мороза або, наприклад, символу Нового року (нагадаємо, що в цьому році в цій ролі виступає півень). Якщо у вас немає можливості апдейта дизайну самого додатка, ви цілком можете зробити тематичні скріншоти (одягнути персонажів в новорічні капелюшки, додати ялинових гілок з кульками, пустити сніжок і таке інше) і опублікувати їх в якості одного з постів в соціальних мережах.

Святкові знижки

Пропонуйте промокоди на отримання преміум-версії, відкривайте нові рівні в честь свята і пишіть про це в соціальних мережах і в описі мобільного додатка. Пам’ятайте: частині тих користувачів, кому не подарували смартфон на Новий рік (з простої причини того, що він у них вже є) піднесуть натомість подарункові карти в App Store. І, можливо, вибір користувача, який бажає реалізувати свій сертифікат, впаде саме на вас, якщо ви запропонуєте найвигідніші умови.

Апдейт іконки

Безумовно, маркетинг мобільного додатку в новорічні свята – це набагато більше, ніж просто всюди розмістити капелюшки Санта-Клауса. Однак не варто їх недооцінювати. Ми любимо ці капелюшки, як любимо ті асоціації, які вони у нас викликають. Більш того, новорічна іконка (в якій ви можете використовувати шапочку, сніжок, оленів, омелу, ялинку, ялинкові прикраси, цукерки, подарунки, та що завгодно) приверне увагу саме до вашого додатка серед конкурентів, які ігнорують Новий рік .

Trending Searches

Trending Searches (або «Популярні») – сторінка пошукової видачі App Store, що відображає найбільш затребувані в магазині мобільні додатки на даний момент. Потрапити в Trending Searches відносно недорого (у порівнянні з тим же виходом в загальний ТОП), однак результати знаходження в “Популярних” не менш істотні – за нашим досвідом, перебуваючи в Trending Searches, можна залучити до 2000 органічних користувачів на добу. Додаємо до цього інструменту трохи новорічного хайпа і отримуємо «подвійне просування» – як за рахунок знаходження в списку популярних додатків, так і за рахунок святкової галасу.

Таким чином, просування по трендовому запиту «Новий рік» в кінці грудня-початку січня має ефект важеля: ви отримуєте більший результат докладаючи менше зусиль.  А в сукупності з новорічним апдейтом іконки – це найкраще, що ви можете зробити для просування свого мобільного застосування в Новий рік.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA