Яке майбутнє чекає на SMS

Сукупна аудиторія популярних месенджерів, WhatsApp, Viber, Telegram, Skype та інших, вже давно перевищила цифру у 3 мільярди. Стрімке зростання кількості їх користувачів створило ілюзію того, що SMS-повідомлення вже віджили своє. Причини вважати так були серйозними: тарифікація SMS була вище витрат на трафік з мессенджерів, крім того месенджери надавали користувачам явно ширші можливості для емоційного супроводу публікацій (емодзі, стікери, анімації) і передачі файлів і картинок.

Чому маркетологи звернулись до такого каналу комунікації, як СМС?

Користувачі інтернет-мережі швидко призвичаїлися до інтернет-реклами. Адблок, банерна сліпота – усе це суттєво впливає на її ефективність.
SMS-сервіси та месенджери почасти позбавлені недоліків банерної реклами. Відправлення особистих повідомлень з більшою часткою ймовірності дозволить досягти конкретної людини або групи. При цьому месенджери пропонують кращу ціну, однак SMS – більш ефективні. Хоча б тому, що людина їх точно отримає (незалежно від того, чи включений в дану хвилину інтернет) і, швидше за все, прочитає. Рекламні повідомлення в месенджерах і чатах соцмереж будуть прочитані в другу чергу, після спілкування з друзями. У деяких випадках користувач може в налаштуваннях відключити доставку від тих, хто не входить до переліку контактів. Тому спочатку може знадобитися зв’язатися з ним по іншому каналу: email, телефонний дзвінок, SMS.

Динаміка ринку відправки повідомлень за напрямками, млрд. дол. (за даними компанії BCG)

Коли СМС – це єдиний прийнятний канал комунікації?

Є компанії, які віддають перевагу саме SMS. Йдеться про технічні транзакції: двофакторна аутентифікація, SMS-банкінг (зміни стану рахунку), повідомлення про статус замовлення або доставки товару. Там, де потрібна максимальна надійність доставки, альтернативи SMS поки не існує. Не будемо забувати і про те, що багато хто використовує звичайні, не “смарт» телефони. У цьому випадку, якщо робити ставку тільки на месенджери, клієнт просто не отримає інформацію. SMS ж дійде в будь-якому випадку.

Цифри і факти

За даними презентації Mobile Marketing Market – Global Forecast to 2021 і порталів Social Media Hat, Responys, Zoomerang, Techipedia, Cossa, AdIndex:

– близько 90% SMS-повідомлень читаються протягом перших 5 хвилин після отримання;
– 43% клієнтів більш схильні купити товар або послугу, якщо в рекламному міксі компанії задіяний канал SMS-розсилок;
– відгук порекламним SMS-повідомленнями може доходити до 30% .

Наведених цифр достатньо, щоб стверджувати, що сервіс SMS зростає і розвивається з урахуванням нових маркетингових технологій та ОТТ (Over the Top, метод надання відеопослуг по мережах передачі даних, часто без прямого контакту з оператором зв’язку). Причому люди стали менше слати один одному текстові повідомлення, тобто частка ринку Р2Р зменшилася, в той час як ринок А2Р зростає. І ігнорувати цю тенденцію недалекоглядно, а може, і згубно для бізнесу.

SMS vs месенджери? SMS + месенджери!

Факт ефективності рекламних і іміджевих SMS-розсилок ні в якій мірі не виключає стабільного зростання популярності месенджерів, чатів в соцмережах. Успішний бізнес буде шукати нові канали корпоративної комунікації і комбінувати їх в кейси, підбираючи найкращі для кожного конкретного випадку. І там має знайтися місце для всього: і для SMS, і для месенджерів, і для email. Але об’єктивна реальність підтверджує, що у сервісу SMS є майбутнє.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

1 коментар до “Яке майбутнє чекає на SMS

  1. Сповіщення: Яке майбутнє чекає на SMS | WOO smm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA