Прогнози щодо найближчого майбутнього ТБ та інтернет-реклами від спікерів Digital Monkey

Чи варто відмовлятися від ТБ, плануючи маркетинг-мікс на наступний рік? Які канали комунікації є найбільш перспективними? Думки щодо цих та багатьох інших важливих для маркетологів запитань читайте у нашому бліц-інтерв’ю з доповідачами конференції Digital Monkey 2016.

«Телебачення ще рано скидати з рахунків» – прогноз спікера Digital Monkey

«Може здатися, що телебачення приречене, але digital не може існувати без ТБ», – стверджує Максим Федоров, спікер Digital Monkey і директор SMM в Hungry Boys – однієї з десяти найкращих рекламних агенцій в Росії.

Максим переконаний: люди все частіше виходять в Інтернет через мобільники, планшети і телевізори. Почасти це викликано популярністю соцмереж, які поступово поширюються навіть серед літніх людей.

Ще в 2010 р показник охоплення відвідувачів «ВКонтакте» перевищував аналогічний у ТБ. За останні роки ця тенденція тільки посилилася – користувачі як і раніше найчастіше відвідують «ВКонтакте», ніж такі популярні канали, як Перший канал, СТС, ТНТ, Росія 1. Це свідчить про те, що потрібно міняти форму подачі інформації, орієнтуватися більше на формат , який ідеально підійде для транслювання в Інтернеті, особливо в соцмережах.

«SMM став другим інструментом в діджітале з розподілу бюджету, перше місце поки належить mobile».

Поряд зі зростанням кількості виходів в Інтернет з мобільного і планшета, спостерігається значний приріст по виходах через телевізор. Тільки за 2015 року він склав 25%. Незважаючи на те, що люди стали використовувати телевізором для виходу в Інтернет, кількість телеглядачів з кожним роком падає.
Багатьом може навіть здатися, що ТБ приречене, але Максим Федоров вважає, що про це судити ще надто рано, так як на даному етапі digital не може існувати автономно. ТБ залишається потужним майданчиком для реклами,особливо важливим  для нових компаній. Не можна чекати, поки хто-небудь сам здогадається ввести в пошуковику назву бренду. Цього не станеться, поки користувач не знатиме про його існування.

Тому, за прогнозами Максима на найближчі роки, digital-маркетинг буде відігравати допоміжну роль. Також соцмережі, швидше за все, почнуть взаємодіяти з телебаченням, направляючи аудиторію з одного майданчика на інший.

«Те, що працювало ще рік тому, зараз вже не здивує ваших клієнтів і не змусить їх зробити покупку», – стверджує Христина Потоцька.

Христина Потоцька, керівник відділу маркетингу в TriggMine, також зробила прогноз розвитку digital на 2017 р. Головні тренди наступного року, на її думку, – це predictive technologies і big data в email-маркетингу. Щоб залишатися на плаву, компанія повинна використовувати всі ресурси, які дозволять прогнозувати поведінку потенційних покупців.

Що стосується email-маркетингу, на якому вона спеціалізується, експерт вважає, що той повинен крокувати в ногу з часом, тому майбутнє в цій галузі – за високо персоналізованої email-розсилкою, тобто такою, яку адаптували б під кожного клієнта.

Детальніше про прогнози на 2017 р дізнаєтеся на конференції-вечірці Digital Monkey, яка відбудеться 16 грудня в DEC place. Реєструйтеся на офіційному сайті заходу: https://digitalmonkey.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA