Причини зростання популярності месенджерів та чат-ботів

Видання Codesign опублікувало матеріал про вплив чатботів на маркетинг. У статті йдеться про те, що зі зростанням популярності месенджерів компанії частіше шукають нові способи комунікації в них, а розробники створюють сервіси для нативної інтеграції.

Видання Codesign проаналізувало поведінку американського підлітка Емми в інтернеті: вона рідко шукає щось в мережі і не встановлює нові додатки. Замість цього вона проводить час в додатках соціальних мереж, де обмінюється повідомленнями. Емма каже: «У мене завжди є непрочитані повідомлення, які потрібно перевірити». І хоча вона робить це кожні 15 хвилин, друзі скаржаться на її повільність.

Останні дослідження показали, що американці використовують свої телефони для обміну повідомленнями частіше, ніж для інших цілей. Компанії прагнуть завоювати увагу онлайн-користувачів. Вони створюють чат-боти, щоб вбудуватися в месенджери.

Програми, що імітують живе спілкування, існували і раніше. Це асистенти з голосовим управлінням, такі як Siri або Cortana, або спливаючі вікна з «живими» консультантами на сайтах інтернет-магазинів. Істотна відмінність чат-бота – людина спілкується з ним так само, як і з живими користувачами. Важливо пам’ятати, що боти – не люди. Це бренди, які дають рекомендації і пропонують вирішення питань в залежності від ключових слів, які надсилає користувач.

Codesign пише, що в Китаї важлива не операційна система телефону, а месенджери, які на ньому встановлені. У країні додатком WeChat користуються 700 мільйонів чоловік на місяць. Вони не тільки спілкуються з друзями, але і купують квитки, резервують столи в ресторанах, перевіряють рахунок і викликають таксі. Часто в Китаї нові компанії починають бізнес не зі створення власного сайту, а розробки бота для WeChat.

Одна з причин популярності чатів в Китаї – підростаюче покоління не використовує настільні комп’ютери. Його представники не звикли взаємодіяти в інтернет-середовищі за допомогою браузерів і спливаючих меню.

«Американці звикли використовувати телефон для невеликої кількості завдань, що стало бар’єром для переходу в чати», – розповів віце-президент пошукового відділу Microsoft Деррік Коннел. Його бот для пошукових систем Xiaoice на китайській мові привернув більше 20 мільйонів користувачів із півтора десятка соціальних мереж і месенджерів. Мобільні пристрої домінують у житті покоління Z, до якого належить Емма.

У 2014 році Facebook придбала WhatsApp за $14 мільярдів, що не завадило їй запустити власний месенджер. У 2016 році компанія відкрила розробникам доступ для створення власних чат-ботів на платформі Messenger. Наприклад, робот компанії Everlane дозволяє відстежувати замовлення в інтернет-магазині. У WhatsApp бізнес-ботів все ще немає.

Також Facebook представив кнопку для зовнішніх інтернет-сторінок, яка дозволяє перейти до боту компанії в Messenger. «Ми хочемо ввести це повсюдно. Хочемо, щоб така кнопка перетворилася на новий “лайк”», – прокоментував дизайнер продукту Facebook Девід Маркус. На думку оглядача Codesign, чати можуть вплинути на розвиток Facebook, зробивши із соцмережі щось на зразок електронного гаманця.

Потенціал ботів надихнув компанії Apple, Facebook і Google на те, щоб подивитися на обмін повідомленнями як на новий спосіб комунікації зі споживачами.

Apple почала з того, що зробила повідомлення iMessenger доступними для сторонніх додатків – OpenTable, Airbnb і інших. Також компанія залучила користувачів, включивши функцію обміну намальованими нотатками і власними стікерами.

Google представила свій додаток для чатів – Allo з вбудованим асистентом з штучним інтелектом. Наприклад, Allo може автоматично резервувати столики в ресторані, якщо користувач говорить в листуванні про зустріч в кафе.

Microsoft представила сервіс, за допомогою якого дає доступ до алгоритмів машинного навчання компанії. Їм можуть скористатися розробники, які бажають створити ботів для Facebook, Google і Kik. Codesign пише, що за допомогою такого підходу Microsoft позиціонує себе як «провідник» в світ чат-ботів.

Проблема просування за допомогою ботів полягає в їх обмежених можливостях. Розробники все ще намагаються зрозуміти, які види ботів викликають найбільшу залученість користувачів. Зараз боти нагадують ігри, в яких шлях героя залежить від його вибору. Лівінгстон пророкує, що в майбутньому чат-боти не будуть перевантажені і не поводитимуться як люди. Замість цього кожен бот почне вирішувати більш цілеспрямовані завдання і за рахунок цього стане легшим і швидким.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

1 коментар до “Причини зростання популярності месенджерів та чат-ботів

  1. Сповіщення: Причини зростання популярності месенджерів та чат-ботів | WOO smm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA