Нововведення у мережі Instagram та їх наслідки для компаній

У 2016 році Instagram вдався до значних змін. Не всі вони були викликали позитивну реакцію, особливо з боку тих, хто використовує дану мережу для бізнес-цілей. Давайте згадаємо, проаналізуємо і розберемося, яким чином найкраще діяти в нових умовах.

Як розважлива компанія, Instagram вибрал стратегію батога і пряника.

ПРЯНИК.

У лютому мережа додала функцію управління декількома акаунтами. Можливість перемикатися між п’ятьма обліковими записами на одному пристрої значно полегшує роботу фахівцям з SMM.

БАТІГ

У березні всіх неприємно здивував новий алгоритм стрічки в мережі. Якщо хронологічний порядок показу дозволяв прогнозувати найкращий час для публікацій та прив’язувати пости до подій, викладати фотографії по гарячих слідах і з місця подій, то новий алгоритм вніс сум’яття у цю струнку систему роботи. Ніхто до ладу не знає, що цей “штучний розум” розуміємо під вашими інтересами і відносинами з іншими користувачами, тому підлаштуватися під нього вкрай важко.

Як бути з цим? По-перше, і це золоте правило для Instagram, робіть цікавий контент! По-друге, ви можете запропонувати своїм фоловерам додати ваш акаунт у вибране. По-третє, ніколи не ігноруйте людей, якіий вас лайкають або коментують. Будуйте відносини з фоловерами, немов вони ваші реальні друзі – вибору немає.

НІБИТО ПРЯНИК

У травні компанія оновила обличчя, точніше, логотип і дизайн. Сказати, що це якось серйозно відбилося на роботі контент-маркетологів, ніяк не можна. Максимум, що усі зробили, це змінили іконки в розділі контактів на сайтах і в презентаціях. До змін в дизайні люди звикають так само, як до оновлень iPhone.

БАТІГ

Найсерйозніше “покарання” наздогнало всіх в червні, у вигляді кардинальних змін в API. Різке обмеження доступу до API призвело до закриття багатьох додатків. Той факт, що стрічку тепер можна переглядати лише в самому Instagram, проблеми не становить. Цих заходів було вжито для того, щоб мережа не втрачала потенціних прибутків з показів реклами (адже альтернативними додатками для перегляду Instagram користувалося майже 5 млн. осіб). А ось прощання зі спам-ботами, інструментами массфоловінгу і масслайкінгу для багатьох стало сумною подією. І справа навіть не в тих програмах, які накручували фоловерів. Вони все одно стали непотрібними з новим алгоритмом, та й користувачі навчилися розпізнавати такі “штучно вирощені” акаунти. А ось додатків, які допомагали чистити підписки, знаходити найактивніших фоловерів, складати свої списки друзів і позбавлятися від неактивних і занедбаних акаунтів, дуже і дуже не вистачає. Не можна проаналізувати чужі акаунти, не можна “поцупити” кращих фоловерів у конкурентів. Все доводиться робити власноруч і базуючись на даних з аналітики свого аккаунту.

ГОЛОВНИЙ ПРЯНИК

У червні компаніям зробили найкращий подарунок – бізнес-акаунти. Інтеграція з Facebook стала ще глибшою. Починаючи від необхідності мати офіційну сторінку компанії на Facebook для переходу на бізнес-аккаунт і закінчуючи формою вбудованої в такі акаунти аналітики – акаунти будуть відрізнятися і інструментами для просування. Хоча інструменти накрутки зникли, але тепере компанії мають можливість заплатити за реальну аудиторію, створюючи рекламу прямо в додатку і виводити пости вгору новинної стрічки за аналогією з Facebook. В цілому непогано, і ефект є, і аудиторія відгукується, але бюджет на просування аккаунта зріс у декілька разів.

БАН

Якщо раніше за порушення правил мережі на вас чекало скидання пароля на пошту або підтвердження по смс, сьогодні це блокування дій або всього аккаунта. Бан дій може тривати від декількох годин до декількох тижнів. Розберемося, за які провини тви ризикуєте туди потрапити.

Instagram банить акаунти не вручну, а за лише йому відомим алгоритмом. Особливо це стосується контенту, що порушує авторські права. Будь-яка скарга правовласника і навіть просто користувача може погано скінчитися для вашого облікового запису. Альтернатива “фотографіям з гугла” – власний контент. Ви можете домовлятися з авторами або використовувати фотобанки, щоб уникнути проблем. По можливості відзначайте інших людей на ваших фото, це підвищує довіру до вас алгоритму.

Система поширюється і на відео, і навіть на музику, яку ви використовуєте в відео. Створюючи відео-колаж зі слайдів і накладаючи звукову доріжку, переконайтеся, що маєте право на використання конкретної мелодії. Перевіряйте, чи є такі права у додатків, якщо ви ними користуєтеся.

Різко збільшена популярність аккаунта, особливо такого, якому немає і трьох місяців, теж викликає підозру. Перевищення лімітів підписок і лайків призводить до тимчасового блокування цих можливостей. Тут секрет простий, якщо ви не використовуєте автоматизовані системи, поводьтеся “по-людськи”. Нормальний користувач не ставить лайки всьому підряд, не дивлячись на фото. Він також не підписується на 30 друзів за дві хвилини. Алгоритм любить людяність. Скарги на ваші коментарі, як на спам, теж погано позначаться на акаунті. Часта зміна IP, а також зміна пристрою, до якого прив’язаний аккаунт, призводять до бану.

Ще кілька прикладів поганої поведінки з точки зору Instagram:
– Викладання фотографій документів, в яких вказані номери соціального страхування, інформації про кредитці, паспортні дані, номери водійських посвідчень, ваші або інших осіб;
– Будь-які повторювані дії: однакові коментарі, постійний набір хештегів, публікація одного і теж зображення з підписом з безлічі акаунтів в одне і теж час;
– Публікація декількох зображень в хвилину не сподобається ні системі, ні фоловерам.

Бан хештегів обійти найпростіше. Просто треба редагувати публікацію, змінивши в ній теги, після чого індексація відновиться. Доречі, не слід створювати акаунти за допомогою автоматизованих пристроїв, скриптів, спамерських пошукових роботів. Усі профілі, які не зареєстровані з телефону, йдуть у вічний бан. Майте на увазі, що кожен тимчасовий баг – це попередження з боку алгоритму про можливі більш суворі санкції. Якщо вас обмежили, не намагайтеся стояти на своєму, інакше вас не просто позбавлять можливості виконувати деякі дії, а позбавлять аккаунта за сукупність порушень.

ПРЯНИК ЗА БАН
Вічному банові тепер є протидія. Instagram довгий час не мав нормальної служби підтримки, але тепер вони стали ближче до користувачів.

ЦІКАВЕ НОВОВВЕДЕННЯ

Можливість створювати чернетки. Адміністратори Інстагрм-акаунтів сподіваються, що це – перший крок на шляху до запланованих публікацій, адже це б значно полегшило б роботу контент-менеджерів.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

1 коментар до “Нововведення у мережі Instagram та їх наслідки для компаній

  1. Сповіщення: Нововведення у мережі Instagram та їх наслідки для компаній | WOO smm

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA