Українці довіряють онлайн-платформам більше, ніж традиційним медіа

За останній рік телебачення, радіо та друк втратили до чверті своєї аудиторії, зацікавленої в новинах. Водночас кількість споживачів новинного контенту в онлайні зросла майже на чверть. У лідерах – Facebook, який збільшив кількість таких користувачів удвічі.

Українці дуже зацікавлені в новинному контенті: лише 1% серд осіб, що взяли участь в дослідженні Internews, не переглядають новини. Однак за останній рік аудиторія традиційних медіа суттєво скоротилася. Найбільше читачів і слухачів втратили друкована преса і радіо: 25% і 20% аудиторії відповідно або по 7 процентних пунктів. Трохи скоротилося за рік і кількість телеглядачів: з 85% до 82%. Втім, телевізор досі залишається основним джерелом новин для українців.

При цьому частка споживачів новин онлайн зросла майже на чверть: з 45% до 55%. Соціальні мережі для перегляду новин використовують майже стільки ж користувачів – 52%.

Телебачення утримує, в основному, аудиторію старше 35 років, в той час як популярність сайтів і соцмереж зростає за рахунок молоді. Примітно, що остання все частіше використовує для отримання новин не звичайні онлайн-медіа, а новинні агрегатори (наприклад, ukr.net) і соціальні мережі – Facebook і Twitter, а також «ВКонтакте» і «Однокласники».

Facebook при цьому за минулий рік наростив на третину кількість користувачів в цілому (з 27% до 36%), і майже наполовину – кількість використовують платформу для прочитання новин (12% до 21%).

Традиційні медіа втрачають не тільки аудиторію, а й її довіру. При цьому онлайн-медіа, навпаки, стали довіряти більше: за рік українським медіа стало довіряти на 10% більше користувачів. Трохи втратили у довірі і російські медіа.

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA