7 правил успішного застосування мобільного маркетингу

Ігнорувати мобільний маркетинг, а разом з ним і споживачів, які активно використовують мобільні телефони, – одна з найбільших помилок, і це дуже добре розуміють професійні фахівці з маркетингу. Втім, далеко ще не всі компанії прищепили собі культуру мобільного маркетингу. Але враховуючи те, що до кінця 2016 року світові продажі смартфонів і планшетів перетнуть позначку в 1 мільярд одиниць, про цей аспект маркетингу варто подбати кожній компанії.

1. Усвідомте різницю між контекстом і особливостями мобільних додатків і мобільних сайтів

Мобільні пристрої поставляються з безліччю діагоналей екрану і різними ОС, але весь контент для мобільних пристроїв існує в двох формах: як мобільний додаток і в форматі мобільного сайту.
Мобільний веб тісно пов’язаний з переглядом оптимізованих сайтів на екрані мобільного гаджета в браузері, тоді як мобільні додатки – це самостійне ПЗ для конкретної ОС, яке повністю відповідає конфігурації смартфона або даного планшета. Ще одна відмінність між ними в тому, що на розробку мобільних сайтів і мобільних додатків витрачаються зовсім різні бюджети, витрачається різна кількість часу.

2. Зростання комерційних веб-послуг відбувається за рахунок мобільних користувачів

Величезна кількість новин та акцій виходить у форматі, адаптованим під мобільні пристрої. Пошук будь-якої цікавої для користувача інформації відбувається на мобільних пристроях з оптимізованої видачею за допомогою пошукових систем Google, «Яндекс», Bing, Yahoo та ін. Тому не забувайте, що поки не запущена повноцінна мобільна версія сайту – забезпечити своїм користувачам повну сумісність з їх пристроями і доступ до всіх послуг, які їх цікавлять, просто неможливо, а отже, величезну кількість потенційних клієнтів буде втрачено.

3. Почніть все з початку

А точніше, з створення корпоративної сторінки в інтернеті. Потрібно не просто створити корпоративний сайт – потрібно створити його мобільну версію. До того ж, це порівняно простіше і дешевше, ніж розробляти з нуля мобільний додаток. Більшість систем управління контентом вже мають готові рішення для формування адаптивного дизайну сайту, щоб зробити сторінки на 100% сумісними з переглядом на екранах мобільних пристроїв.

4. Пам’ятайте: ваша аудиторія вже щосили читає і коментує контент за допомогою мобільних пристроїв

Мобільний веб-серфінг не закінчується на сайті. Багато користувачів мобільних гаджетів активно читають електронну пошту і підписуються на розсилки за допомогою свого смартфона або планшета. Тому стежте, що б вся ваша новинна поштова розсилка, всі комерційні пропозиції були відформатовані так, щоб могли коректно відображатися на екрані будь-якого сучасного мобільного пристрою. Якщо це не так – справи кепські, і потрібно щось з цим робити.

5. Аналітика

Аналітика мобільних маркетингових показників вимагає дещо інших методів вимірювання того, як користувачі взаємодіють з брендом і продуктом. Цільове використання мобільного маркетингу та аналіз його показників дозволить вам краще зрозуміти звички і уподобання споживача, щоб оптимізувати роботу свого бізнесу.

6. Нові можливості

Освоєння мобільних комунікацій і маркетингу відкриє ряд дуже важливих способів донесення інформації. Ви зможете за допомогою QR-кодів формувати маркетингові пропозиції, рекламні кампанії, що допоможуть вам вийти на нову аудиторію. Загалом – нові формати комунікації будуть дуже доречні.

7. Трохи дьогтю …

Безперечно, мобільний сегмент зараз зростає швидше, ніж будь-який інший, і очікування тут найбільші. Однак, тут присутня та сама ложка дьогтю, яка може зіпсувати цілу бочку меду. А чому?

Мобільна реклама підвищує впізнаваність бренду, а ціна на покупку такої реклами відносно невисока – в порівнянні з оффлайн-рекламою і традиційної інтернет-рекламою. І все б добре, але що б досягти успіху, необхідно постійно стежити за трендами в мобільній рекламі, своєчасно помічати «попутний вітер» і можливості, що відкриваються. Ретельний аналіз даних дозволити не витрачати рекламні бюджети даремно, але це завдання під силу тільки досвідченим маркетологам, на оплату праці яких необхідно так само виділити додатковий бюджет.

За матеріалами сайту: http://admobispy.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA