Як українці користуються інтернетом – свіжа статистика від Google

Компанія Google представила результати щорічного дослідження, присвяченого особливостям поведінки користувачів в інтернеті. В Україні дослідження проводилося в період з січня по березень 2016 року, коли 3G в країні вже сприймався як норма, а не перевага. Не дивно, що до весни 2016 роки вже близько третини всіх українців придбали смартфони і активно їх використовують. Молоді люди практично весь час знаходяться онлайн, в основному, на мобільних пристроях, а іноді навіть з двох. Але і комп’ютери ніхто не відміняв. Про те, коли і для чого українці використовують інтернет, читайте в дослідженні нижче.

На сьогодні 35% українців є користувачами смартфонів (в 2015 році – 28%). Серед молодих людей у віці до 35 років ця цифра вище – 72% молодих українців використовують смартфони. В цілому з 2013 року кількість користувачів смартфонів в Україні зросла на 150%.

Українці використовують свої смартфони переважно для пошуку інформації (45%), доступу в соціальні мережі (42%) і перегляду онлайн-відео (37%).

85% українських інтернет-користувачів щодня знаходяться в режимі онлайн. При цьому серед молодих людей цей відсоток вищий: серед опитаних онлайн-користувачів у віці до 25 років щодня користується інтернетом 98%, у віці 25-34 років – 93%. Цікаво, що серед інтернет-користувачів старше 55 років щодня заходять в мережу 72%.

У 2016 році на одного українця в середньому припадає 1,2 підключений до інтернету пристрій, що на 58% більше в порівнянні з 2013 роком. І українці активно ними користуються. Так, 61% українців звикли користуватися своїми смартфонами під час перегляду телевізора, а 35% телеглядачів віком до 35 років сидять в інтернеті з другого пристрою під час перегляду телевізора.

51% українських користувачів інтернету шукають інформацію про будь-які товари як мінімум раз на місяць. А 36% українців у віці до 35 років шукають інформацію про товари на своєму смартфоні так само часто, як на комп’ютері.

Перегляд відео онлайн є однією з найпопулярніших активностей серед українців – 49% дивиться онлайн-відео щодня, а 29% – мінімум раз на тиждень. Серед молодого покоління щодня онлайн-відео дивиться 71% українських інтернет-користувачів у віці до 35 років, а число молодих українців, які дивляться відео в інтернеті як мінімум раз на тиждень становить вже 92%.

Українці використовують свої смартфони для входу в інтернет найчастіше для особистих цілей (61%). При цьому тільки для особистих цілей смартфонами користується 58% українців, а для особистих і бізнес цілей – 30%.

Дослідження складено компанією TNS Infratest на замовлення Google на основі опитування 1000 респондентів старше 16 років в форматі телефонного та персонального інтерв’ю. Ще більш детальна інформація про те, як українці користуються інтернетом, представлена ​​у вигляді аналітичного онлайн-інструменту Consumer Barometer. Тут зібрані також інсайти по інших країнах (всього дослідження проводилося в 61 країні).

За матеріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA