Google понизить у мобільній видачі сайти з настирливими випливаючими вікнами


Google продовжує покращувати свою мобільну пошукову видачу, анонсувавши дві свіжих зміни. Через два роки після введення компанія прибере позначки mobile friendly з видачі та незабаром почне знижувати в ній сайти, які використовують нав’язливі випливаючі банери, що закривають основний контент сайту.

Позначки mobile friendly в мобільній пошуковій видачі були введені два роки назад, щоб відзначити сайти, які користувачі буде зручно читати на мобільних пристроях. У квітні минулого року відбулася одна з найбільш серйозних змін в алгоритмі видачі – Google почав знижувати сайти, які не мають мобільної версії. Схоже, це зіграло свою роль. Тепер, за даними компанії, 85% всіх сторінок в мобільних результатах пошуку відповідають критеріям mobile friendly. Тому в Google вирішили прибрати позначку, але критерій буде як і раніше враховуватися в пошуковій видачі.

Часто буває, що сайт добре оптимізований для мобільних пристроїв, але потрапляючи на нього, користувач раптом бачить банер, що розгортається на весь екран. Закрити його можна, лише натиснувши на ледь помітний хрестик, що, з огляду на невеликі розміри екрана, зазвичай призводить до натискання на сам банер. Сайти, що використовують такий підхід, будуть знижені у видачі, починаючи з 10 січня 2017 року. В Google мотивують це турботою про зручний доступ до контенту для користувачів.

При цьому, в компанії повідомили, що подібні прийоми онайлн-ресурсів не впливатимуть на видачу, якщо спливає не рекламний банер, а вікно з проханням підтвердити вік або погодитися на збереження куки. Якщо банери займають «адекватний простір на екрані і їх легко закрити», то сайт також не постраждає. Як приклад «розумності» в Google призводять банери з пропозицією встановити додатки в Safari і Chrome.

За матеоріалами сайту: http://ain.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA