Мобільні технології та Олімпійські Ігри


Під час Олімпійських Ігор західні медіа влаштували грандіозний парад інноваційних рішень. Було апробовано безліч цікавих технологічних рішень для ретрансляції змагань та пов’язаних з ними новин та іншого контенту. Ми відібрали для цієї публікації кейси, що були втілені з використанням можливостей мобільних технологій.

New York Times

Спортивний редактор New York Times Джейсон Столлман в інтерв’ю NiemanLab в 2014 році розповів про олімпійські проекти видання і про висвітлення Чемпіонату світу з футболу 2014 року в Бразилії: «Для подібних подій ми місяцями готуємо масу амбітних планів. Це шанс спробувати різноманітні формати, адже читати про такі події приходять різні люди, з різними цілями і різними поглядами. Найголовніше, що ми готові запропонувати їм різноманітність».

SMS-повідомлення

Протягом усієї Олімпіади заступник спортивного редактора New York Times Сем Манчестер і ще з десяток репортерів видання відправляють читачам повідомлення про хід змагань.

Причому редакція не надсилає звичні спортивні факти: рахунок, заміни, травми, медальний залік. Манчестер розповідає підписникам про Олімпіаду в більш особистому ключі: це можуть бути фотографії з телефону, GIF і емодзі.

Марк Лавалі, редактор інтерактивних новин в New York Times, каже: «Ми прагнемо зрозуміти, чи є можливість використовувати найкраще з роботизованих і персональних розсилок».

Washington Post

Боти

Найпростіші матеріали з олімпійських стартів в Washington Post пишуть боти. Джеремі Гілберт, директор зі стратегічного розвитку видання, пояснює: «Це не означає, що ми хочемо замінити журналістів алгоритмами. Ми просто хочемо звільнити їх час на створення більш глибоких історій».

Всю роботу по збору, аналізу та підготовці матеріалів виконує сервіс Heliograf, створений командою розробників Washington Post. За допомогою мовних шаблонів система створює короткі повідомлення про медалі та інші події змагального дня, і ці повідомлення публікує спеціально створений Twitter-аккаунт. Правда, у кількість читачів у цього бота дотягнула лише до 634 осіб.

Крім того, інформація від Heliograf використовується для щоденного спецпроекту видання, присвяченого Олімпіаді.

The Guardian

Push-повідомлення

Guardian Mobile Innovation Lab на Олімпіаді тестує нові можливості push-повідомлень. Поки що вони доступні лише для браузера Chrome і для користувачів Android. Суть експерименту – наповнити повідомлення розширеним контентом: опитування, результати, комунікативні функції.

Користувачам пропонується чотири варіанти повідомлень:

– Медальний залік. Можна вибрати країну і отримувати інформацію про кожну її медалі.
– Щоденна таблиця переможців дня (медальний залік поточного дня і загальний). Відправляється ближче до обіду, коли всі змагання в Ріо-де-Жанейро вже завершуються.
– Вимірювач лояльності. Перед основними подіями розсилаються повідомлення з проханням відповісти, за яку країну або спортсмена ви будете вболівати.
– Тести та ігри. Відправляються повідомлення про участь в тестах і інших розвагах. Якщо ви пройшли той чи інший тест, то побачите, як його проходили інші користувачі.

Інтерактивний подкаст RioRun

Приєднавшись до цього проекту, користувач зможе віртуально пробігти марафон вулицями Ріо-де-Жанейро. При цьому необхідно буде рухатися, інакше нічого не вийде. Під час пробіжки користувачеві пропонують інтерактивний тур містом – зміст туру залежить від того, скільки і як швидко він уже пробіг. Можна змагатися з іншими бігунами і заробляти досягнення.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA