Іконка для мобільного додатку – як зробити усе правильно


Іконка – невід’ємний атрибут будь-якого мобільного додатка. Саме за неї чіпляється погляд користувача, коли він щось шукає у крамниці додатків. Її створенню необхідно приділити чимало уваги, адже від цієї невеликої деталі багато в чому залежить успіх цілого проекту.

Іконки для додатків

Перед створенням або замовленням іконок уважно вивчіть правила крамниць додатків. Спочатку може здатися, що потрібна лише одна невелика квадратна картинка із стороною 57 пікселів, тобто саме така, яку користувачі звикли бачити в своїх iPhone і iPad. Але все набагато складніше – потрібен цілий набір вихідних графічних файлів, максимальний розмір яких може досягати 2048 пікселів. І у кожного стору свої вимоги, наприклад, в Google Play потрібно всього 5 розмірів, а в App Store – 9. Зверніть увагу на розміри іконок для пристроїв з екранами Retina – для коректного відображення на них потрібні особливі розміри.

Особливості дизайну

Здавалося б, на невеликому полотні іконки для фантазії дизайнера простору небагато, але це хибна думка. Серед ікон трапляються справжні шедеври, дивлячись на які, користувач мимоволі тягнеться до кнопки «Встановити». Які ж вони, елементи успішної іконки?
– Дизайн іконки повинен відображати суть програми. Якщо ви запускаєте військову стратегію, то є сенс використовувати зображення знарядь або загонів бійців на іконці. Якщо додаток пов’язаний з музикою, то розмістіть на іконці стилізовані ноти або музичні інструменти. Не вводьте в оману, навпаки, дайте користувачам можливість легко ідентифікувати контент програми.
– Пам’ятайте, що ікона – це важливий елемент маркетингу. Зробіть її привабливою, щоб користувач вже через неї захотів встановити додаток.
– Якщо додаток пов’язаний з певним брендом, то вже по іконці користувач повинен зрозуміти, про яку саме торгову марку йдеться. Висновок напрошується сам собою – треба використовувати логотип.

Ще декілька корисних порад:
– Не варто на іконці дублювати текстом назву програми. Робіть це тільки у виняткових випадках.
– Не захаращуйте іконку великою кількістю об’єктів, це погіршує її сприйняття.
– Уникайте використання всіх кольорів веселки. Зазвичай достатньо не більше 3-4 основних кольорів.

Якщо ви запускаєте серію пов’язаних одне з одним додатків, то робіть іконки для них за однаковими принципами побудови.
Перш ніж створювати іконку, ретельно вивчіть аудиторію і подивіться, що роблять конкуренти. Можливо, вам доведеться суворо дотримуватися одного стилю.
Не бійтеся змінювати іконки, але робіть це дуже акуратно, щоб всі версії були стовідсотково впізнаваними. Такий крок допоможе нагадати про себе користувачам, які давно встановили вашу програму, але не заходять в нього. Приводом для зміни іконки можуть стати свята або зміна сезонів.

За матеріалами сайту сервісу Appintop, постачальника комплексних рішень у сфері просування мобільних додатків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA