Pokémon Go планують монетизувати за рахунок реклами у форматі спонсованих локацій


Завоювавши звання одного з найбільш вірусних мобільних додатків усіх часів, Pokémon Go скоро буде додатково монетизуватися за рахунок рекламної моделі, повідомляють розробники іграшки.

В інтерв’ю Financial Times, генеральний директор Niantic Джон Ханке сказав, що “спонсорські місця” забезпечать нове джерело доходу, на додачу до покупок віртуальних предметів та “енергії”. Іншими словами, роздрібні продавці та компанії отримають можливість отримати місце на віртуальній карті гри, і, можливо, привернути увагу клієнтів до своїх закладів.

Представник Niantic відмовився надати більш детальну інформацію про розмір потенційного розподілу доходів від реклами і покупок в додатку.

За даними Financial Times, мережа віртуальних “порталів”, відображених на вуличних локаціях в Pokémon Go буде схожа на ту, що використовується в Ingress, попередній грі Nianticю Серед брендів, які платили, щоб створити спонсорський контент в Ingress є аптека Duane Reade, мережа кафе Jamba Juice і сервіс прокату автомобілів Zipcar. В Японії, де Ingress користується величезною популярністю, до брендів, які вирішили купити подібне розміщення в грі, належать мережа магазинів Lawson і Tokyo Mitsubishi Bank.

Оплата реклами буде здійснюватися на основі вартості “за відвідини”, подібно до моделі “ціни за клік”, що використовується в пошуковій системі Google, сказав Ханке.

Деякі роздрібні торговці у США вже переконалися, що поява у грі може помітно збільшити кількість відвідувачів у їх крамницях та закладах. “Результати чудові”, поділився досвідом з The New York Post власник L’Inizio Pizza Bar в Лонг-Айленд-Сіті. Піццерія отримала приріст відвідувачів аж на 75% відсотків, просто придбавши десятидоларове “збільшення енергії” у своєму закладі.

Інші підприємства та організації пробують залучити відвідувачів, підкреслюючи велику кількість “pokestop-ів” навколо своїх будівель. Художній інститут Чикаго, наприклад, написав у Твіттері запрошення “Піймай їх, якщо зможеш” прогулюючись довкола музею.

За матеріалами сайту: https://techcrunch.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA