Як Facebook тестує свої мобільні додатки


Інженери Facebook в корпоративному блозі розповіли про те, як організований процес тестування мобільних додатків соцмережі на різних смартфонах. Для перевірки сервісів компанія відкрила в своєму дата-центрі у Прайнвіллі лабораторію для тестування додатків одразу на 2000 смартфонів.

«Спочатку ми використовували установку “санчата”. Смартфони встановлювалися в металеві “санчата”, які потім вставлялися в металеві ящики. Завелика кількість металу призвела до втрати сигналу Wi-Fi», – пишуть інженери Facebook.
Перша версія стенду для тестування додатків Facebook

В результаті тестувальники розробили пластикову конструкцію, яка називається «гондола». Однак через коротку довжину проводів для зарядки смартфонів у інженерів виникали проблеми з їх підключенням. В результаті інженери зробили спеціальні стіни з поличками для телефонів.

«Гондола» – пластикова конструкція для тестування додатків

Стіна зі смартфонами для тесту

«Установка з 240 телефонами для тестів займала цілу кімнату. Щоб розмістити 2 тисячі смартфонів (стільки потрібно для повноти тестів) нам би треба було 9 таких кімнат в штаб-квартирі в Менло-Парку. Тому ми перевезли лабораторію в наш дата-центр», – пишуть співробітники Facebook в блозі компанії.

У дата-центрі Facebook смартфони для тестів розташовані в спеціально розроблених серверних шафах – з окремим Wi-Fi, живленням та ізоляцією від зовнішніх впливів.

У лабораторії інженери Facebook встановили 60 стійок, в кожній з яких розташовано 32 смартфони.

Для тестування додатків на кожному пристрої запущений симулятор, розроблений інженерами компанії. Однак співробітники Facebook також проводять «ручне» тестування додатків.

Для перевірки нових версій програм Facebook, інженери запускають програму на смартфонах за допомогою Mac Mini для iPhone і Open Compute Project Leopard servers для Android.

За матеріалами сайту: https://vc.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA