Літо – час мобільного маркетингу

Для деяких бізнесів літо – досить складний період. У літній час навіть найбільш «сильні» і стабільні галузі, такі як рітейл і сфера розваг, відчувають деяке зниження продажів. Показники відкриттів і конверсії в SMS і Email-розсилках знижуються у порівнянні із зимовим періодом в середньому на 7% і 11% відповідно. Через що це відбувається?

Споживачі втрачають інтерес до звичного шопінгу. Усі заплановані і незаплановані покупки можуть бути відкладені: люди більш розслаблені і стурбовані швидше складанням маршрутів подорожей (тому виразно в плюсі ​​в літній сезон лише компанії сфери туризму). Однак ви можете не лише не втратити звичну кількість клієнтів, а навіть збільшити свій прибуток, дотримуючись декількох нескладних правил.

1. Мобільність.

Мобільний маркетинг – найкращий інструмент маркетолога у літній час. У теплі місяці все знаходяться в русі: користувачі частіше використовують свої смартфони, ніж персональні комп’ютери. Тому SMS-маркетинг і розсилки в месенджерах – просте і універсальне рішення можливих «проблем».

При створенні email-розсилок приділіть особливу увагу оптимізації макетів для екранів мобільних пристроїв.

2. Спрямованість і тема.

Подорожі, виїзди за місто, активний відпочинок. Навіть якщо сфера діяльності вашої компанії пов’язана з літніми активностями, м’яко кажучи, дуже опосередковано, в email-кампаніях варто посилатися на цю пору року і супутні йому явища. Як це можна зробити? Наприклад, використовувати назви фільмів і рядки з пісень про літо!

Дослідження, проведене Retention, показує, що листи з назвами пісень відкриваються на 26% швидше і забезпечують Open Rate вище на 11%, ніж у звичайних листів. Тож чому б не додати в вашу тему рядок з літньої пісні або посилання на класичний літній фільм?

Наприклад:

500 днів літа зі знижками до 40%
Summertime sadness? Це не про наших клієнтів!
Літо. Нові колекції. Кохання.
Даруємо два квитки в Літо
Літо в місті – подарункові бали на вашу карту
The Beach Boys – нова чоловіча колекція вже в магазинах вашого міста.

3. Правильний час відправки.

Зазвичай дні найвищої купівельної активності припадають на суботу та неділю. Влітку ж покупки відбуваються в робочі дні, тому що на вихідні люди найчастіше виїжджають з міста. Маркетологам не варто відкладати відправку розсилки до вечора п’ятниці, краще починати діяти в середині тижня.

4. Стислість і стилістика.

З приходом довгоочікуваного сонця користувачі повністю втрачають бажання вчитуватися в довгі та складні повідомлення. Намагайтеся зробити свої листи якомога стислішими, головну інформацію розміщуйте на початку тексту.

Будьте позитивні, але не переборщіть: величезна кількість знаків оклику, великих літер і смайликів, як і завжди, використовувати не рекомендується. «Радість і щастя» повинні виражатися в загальному посилу листа, а не у вживанні яскраво-забарвлених слів. Звернення до користувача має бути доброзичливим, але все-ж таки ділове, а не панібратське.

5. Інтеграція з соціальними мережами.

Цей пункт трохи перегукується з попередніми. Але це варто повторювати: мобільність, мобільність і ще раз мобільність! Будьте впевнені, ВКонтакте, Facebook та Instagram встановлені на смартфонах ваших клієнтів зі стовідсотковою імовірністю, адже це допомагає їм завжди бути «на зв’язку зі світом». Вам також не слід залишатися осторонь. Додайте трохи інтерактиву у вигляді флешмобу або конкурсу. Проведіть конкурс, вікторину або тест, щоб «підбадьорити» ваших фанів. Влітку люди стають більш активними і соціально-відкритими. Якщо інтегрувати конкурсну кампанію в соціальні мережі, то можна досягти значного вірусного ефекту. Це, можливо, не підвищить рівень продажів в короткостроковому періоді, але, безсумнівно, збільшить впізнаваність вашого бренду і в майбутньому приверне додаткових клієнтів.

За матеріалами сайту: http://blog.imobis.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA