10 речей щодо iOS 10, про які в Apple забули вам розповісти

Оновлення мобільної операційної системи iOS – один з найбільш важливих та продуманих доробків компанії, на який можуть очікувати прихильники продукції Apple цієї осені.
Десятий реліз iOS буквально начиненй новими корисними функціями та поліпшеннями. Так, компанія анонсувала новий функціонал екрану блокування, швидший меседжер з більш зручним набором емодзі, новий дизайн Apple Music, поліпшення голосового помічника Siri з інтегрованим АРІ для сторонніх розробників, окремий Home app, покращення підтримки Apple Maps та інше.
Нововведень було настільки багато, що Тім Кук просто не встиг висвітлити їх усі, хоча презентація тривала дві години і відбувалась у досить швидкому темпі. Так що ось 10 фіч, які не потрапили в офіційну презентацію, але які обов’язково сподобаються користувачам iOS.


1. Передвстановлені додатки можна буде видалити за бажанням
Опція на радість користувачам, які раніше були змушені завести окрему папку для непотрібних додатків. Видалити можна буде такі апи, як, наприклад, Find Friends, Tips and Stocks! Повний перелік таких додатків наводиться тут. Щоправда, виробник попереджає, що видалення деяких з них може викликати збої в роботі певних функцій. Додатки Messages, Phone, Safari, Photos та App Store, як і раніше, видалити буде неможливо.

2. Персоналізація звітів про доставку
У iOS 10 ви зможете вибірково включити повідомлення щодо прочитання для певного контакту або чату, на відміну від попередньої версії, де ця опція вмикалася і вимикалася для усіх контактів разом.

3. Нова анімація додатків і папок
За замовчуванням в iOS 7 і вище, при відкритті і закритті папки додатків, додаток розкривається з самої папки. Це виглядає досить стильно, але оптичний ефект може викликати у вас головний біль. Ви можете включити “Reduce Motion” (Settings > General > Accessibility > Reduce Motion), щоб вимкнути анімацію і замінити її на більш м’який ефект поступової зміни, але більшість людей навіть не знають, що вони можуть це зробити.

У iOS 10 анімація папок змінилася, і тепер додатки візуально будуть “відчинятися” від центру екрану. Хоча не факт, що Apple не змінить цю опцію до осені ще якимсь чином.


4. Клавіатура звучатиме по-іншому

Це невелика зміна, але про неї теж варто згадати – при натисканні клавіш звук клавіатури в iOS 10 відрізнятиметься:

5. RAW для редагування фотографій
Досвідчені фотографи знімають в RAW, а не JPEG. Для тих, хто не дуже знається на темі, пояснимо, що у форматі RAW не відбувається компресія даних, що дозволяє передати більше візуальної інформації, через що фотограф має більше можливостей при редагуванні фотоматеріалу. Ходять чутки, що iOS 10 дасть можливість фотографувати у RAW форматі, що цілком реально, враховуючи, що флагманські моделі на Android вже мають таку можливість.


6. Функції “Bedtime”, “Wake Alarm” та новий секундомір

Додаток Clock має функцію Bedtime і Wake Alarm. Bedtime дозволяє встановити запланований час відходу до сну й отримувати нагадування, щоб підштовхнути вас йти в ліжко, а Wake Alarm слугує в якості будильника.

Секундомір тепер має “ламповий” інтерфейс замість просто цифр:

7. Оптимізація зберігання даних
Зберігання даних – завжди досить болісне питання. В iOS 10 очікується нова функція оптимізації “Optimize Storage”, яка автоматично видаляє музику, яку користувач довго не слухав.

Як ви можете побачити на скріншоті вище, існують різні варіанти, які можна використати для видалення пісень. Це корисно, але тільки якщо ви зберігаєте музику локально на вашому пристрої.


8. Game Center видалено

Game Center, онлайнова мережа iOS-ігор, видалена з нової прошивки через свою майже 100% непопулярність.


9. Необмежена кількість вкладок в Safari

Спеціально для тих, кому чомусь замало 36 вкладок (максимальна межа у прошивці 9) в Safari, є хороша новина: iOS 10 підтримує необмежену кількість вкладок. Є підозри, що спроба скористатися цією опцією призведе до зависання системи, оскільки оперативна пам’ять пристроїв все ж таки обмежена.

10. Стабілізація Live Photos

“Живі фотографії” це чудова ідея, але більшість анімацій, які ви робите, в кінцевому підсумку виглядає розмито. На останньому слайді презентації Тіма Кука фігурувала фраза “Live Photos stabilization”, через що можна зробити висновок, що Apple створила власний аналог Motion Stills, додатку від Google, який дозволяє суттєво покращити такі знімки.

За метріалами сайту: http://mashable.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA