Instagram переходить на алгоритмічну стрічку за замовчуванням вже в цьому місяці

Популярний фотохостінг обіцяє, що до кінця місяця відбудеться остаточний перехід на новий, персоналізований принцип показу постів у стрічці. Про це сервіс повідомив у своєму блозі.

«В середньому люди пропускають 70% постів у своїй стрічці. І оскільки Instagram стрімко зростає, користувачам стає все важче стежити за всім цікавим фото- і відеоконтентом. Кілька місяців тому ми вже почали показувати нову стрічку з порядком видачі публікацій, заснованому на персональних уподобаннях, обмеженому колу аудиторії і одразу побачили зростання показників залученості, кількості коментарів і лайків».
У березні Instagram вперше анонсував тестування нового алгоритму ранжування постів – їх порядок у стрічці залежить від таких факторів, як своєчасність публікації і взаємодії користувача з її автором.


Одразу після запуску експерименту з новою стрічкою Instagram-спільнота запанікувала – зокрема, бренди і селебріті занепокоїлися тим, що їх публікації зникнуть з стрічки користувачів. Instagram на якийсь час перетворився на безглузду стрічку постів з проханнями включити повідомлення від акаунтів.


У квітні Instagram запустив персоналізовану відеострічку, оновивши функціонал розділу Explore. У розділі з’явилися персоналізовані канали, в яких користувачам показуються відеоролики на основі їх інтересів та уподобань. Однак навіть з усіма змінами розділ Explore функціонує як і раніше, показуючи цікаві пости від акаунтів, яких користувач може і зовсім не фоловити. Видача грунтується на аналізі дій користувача – лайках і приховуванні публікацій. Instagram закликає своїх передплатників частіше виявляти своє ставлення до того чи іншого контенту, щоб алгоритм персоналізації був більш точним і релевантним для них.

За матеріалами сайту: http://www.cossa.ru/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA