Дослідження: фанати “селфі” переоцінюють свою привабливість

Вчені з’ясували, що люди, захоплені Селфі, схильні перебільшувати свою привабливість в очах інших користувачів. Про це пише PsyPost.

Результати дослідження опублікував журнал Social Psychological and Personality Science.

Вчені виходили з гіпотези, що при оцінці власної зовнішності люди схильні перебільшувати власну привабливість. Щоб визначити, як цей феномен проявляється у випадку з “селфі”, вчені опитали 198 студентів з Університету Торонто.

Учасників експерименту розділили на 2 групи в залежності від їх ставлення до “селфі”. До першої групи увійшли 100 осіб, які регулярно роблять “селфі”. До другої – 98 осіб, які роблять “селфі” рідко або не роблять взагалі. Від кожного учасника для експерименту відібрали по два портрета: Селфі на камеру смартфона і фото, зроблене авторами дослідження.

Студентів попросили оцінити всі фото з точки зору того, наскільки б популярними вони стали в разі публікації в соцмережах. Всі учасники експерименту оцінили власні фото вище, ніж знімки інших людей, і особливо яскраво це проявилося в групі фанатів “селфі”. Респонденти з цієї групи також порахували, що вдаліше вийшли на Селфі, ніж на фотопортретах, зроблених іншими людьми.

Ці ж фото показали 178 випадковим користувачам соцмереж. Незалежні респонденти заявили, що всі учасники виглядають привабливіше на фото, зроблених іншими людьми, ніж на “селфі”. Крім того, фанати Селфі здалися їм більш самозакоханими і нарциссичними.

За матеріалами сайту: apparat.cc

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA