Як зміниться маркетинг завдяки 3G

Агенція мобільного маркетингу LEAD9 рекомендує нові підходи в кампаніях із застосуванням мобільного каналу. Це пов’язано з запуском 3G в Україні.

Фахівці агенції вважають, що настав час подумати про інтереси конкретних індивідів, а не мас. Наприклад, в найбільш популярному інструменті SMS-розсилці, пора скоротити кількість тексту і робити акцент на розміщення гіперпосилань. «Наприклад, лінк може вести на відео з промо-інформацією або імідж купона, який надає можливість користувачеві зробити вигідну покупку», – каже Назар Гриник, директор LEAD9.

На його думку, з 3G люди будуть схильні до більш активному залученню в рекламу, ніж при GPRS/EDGE. Раніше запуск 30 секундного відео займав десятки секунд, що змушувало споживача нервувати або зовсім відключатися. При 3G це займе близько 5 секунд, коли інтерес споживача ще не буде втрачений.

«Завдяки появі 3G рекламодавці також можуть пробувати нові механіки в точках продажів», – пропонує директор LEAD9. «Дайте покупцям мобільні купони, анімаційні презентації або додаткову інформацію про товари!».

Спрощується також інформування учасників промо-акції, які відтепер можуть отримувати більш зрозумілу інформацію в момент здійснення покупки акційного товару. «По лінку на товар або по QR-коду споживач заходити на правила акції, які представлені або у вигляді інфографіки, або у вигляді анімації та відео, а не у вигляді великої кількості тексту. Так можна істотно розширити аудиторію учасників промо акцій», – радять в агентстві мобільного маркетингу.

Примітно, що оператори можуть сьогодні зробити вибірку по тій аудиторії, яка вже користується послугою 3G, що багато в чому полегшує таргетування, при цьому вартість розсилки SMS залишається незмінною.

Ще одним потенційно цікавим способом мобільного маркетингу при широкому покритті 3G пан Гриник називає використання доповненої реальності на упаковці продукції прямо в точках продажів. «Сіті-лайти, прилавки – все це стане інтерактивним. »Це посилить промо кампанії, які раніше використовували SMS, промоутерів, рекламні буклети, і допоможе навіть продавцям консультантам», – пояснює Назар. «Всю інформацію можна буде зчитувати з QR-кодів, стікерів на товарах тощо».

У LEAD9 відзначають, що в такому випадку у маркетингу з’являється додаткова можливість драйвити покупця, відстежувати категорії споживачів, наприклад, по маркам телефонів та історії попередніх покупок і пропонувати відповідні товари за пріоритетами, що сприяє ідеальному маркетингу: «правильна пропозиція, правильному людині, в правильному місці, в правильний момент».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA